Türk Hava Yolları Yolcusundan Şikayet Var

Sefa Bey merhaba.
Yazılarınızı devamlı olarak takip etmekteyim. Uçak içi ikram konularına hiç yer vermediğinizi gözlemledim. İkram,yolcu tercihi açısından çok önemlidir. THY bu konuda çok iyi iken son zamanlarda bayağı bocaladı.  Lütfen bu konuya da değinir misiniz…
Okurumuz,mektubuna aşağıdaki gibi devam etmiş. 
Türk Hava Yolları yönetimi geçtiğimiz dönemlerde maddi sıkıntılara karşı ikram çeşitliliğini azaltmış ve bu yolla harcamalarını düşürmeye çalışmıştı. Halbuki o kadar çok gereksiz harcama varken , şirketin başlıca kazanç kapısı olan yolcuların ikramından kısmak ne derece doğru bir yaklaşım ?
Bu uygulama hayata geçirilmiş olsa bile neden hala eski ikram çeşitliliğine geçilmemesi de ilginç. Türk Hava Yolları çoğu dış hat ve tüm iç hatlarda ekonomi sınıflarına sandviç ikramı ve alkolsüz sıcak soğuk servisi yapmakta . Alkol demişken de çoğu iç hat Business kabin yolcularına da alkol servisi yapılmamakta. Kayseri ve Adana gibi günde birçok seferi olan Türk Hava Yolları’nın bu ayrımı neye göre yaptığı da bilinmiyor . Ayrıca yine Samsun gibi günde bir çok seferi olan meydanlarda CIP salonu da bulunmuyor . Milli Bayrak taşıyıcısı olan Türk Hava Yollarının sanıyorum biraz daha milleti için çalışmalar yapması gerekmekte .
İkram çeşitliliğinde daha önce ikram sepeti yolculara sunuluyordu . İçinde tatlısı meyvesi zaman zaman sıcak yemeği bulunmaktaydı. Ancak şu anda ki yapılan sandviç sunumunda domates ve peynir ön plana çıkıyor . Ve bu sandviçler ısıtıldıklarında da ne yazıkki ekmekleri kurumakta. Daha çok low-cost şirketlerin tercih ettiği sandviç ikramının Türk Hava Yollarına yakışmadığını düşünüyorum. Saygılarımla.
Exit mobile version