Türk Hava Yolları yeni 777 business class’ı onayladı

Türk Hava Yolları yeni 777 business class'ı onayladı

Türk Hava Yolları’nın Boeing 777’lerini sadece doğrudan koridor erişimi değil aynı zamanda her yolcu için “tam mahremiyet” sunan business class koltuğuna yükseltmeyi planlıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Aralık 2023’ten itibaren Türk Hava Yolları’nın ilk Avustralya destinasyonu olmak için yarışan iki şehirden biri olan Melbourne’u ziyareti sırasında Executive Traveller’a açıklama yaptı.

Avustralya uçuşlarında Airbus A350 ile aynı modern business class’a sahip Boeing 787-9 kullanılacak olsa da, Boeing 777-300ER İstanbul merkezli havayolu şirketinin uzun menzilli olmaya devam ediyor.

777’ler Turkish Cabin Interior tarafından Türk Hava Yolları için hazırlanan özel yepyeni bir tasarıma sahip olacak.

“Bolat Executive Traveller’a şunları söyledi: “777’lerimizi kendi business class koltuklarımızla yenileyeceğiz.

“(TCI) hem bizim için hem de dünya için koltuklar üretiyor,” bazı modeller Boeing kataloğu aracılığıyla standart donanım olarak sunuluyor, “777’de business class için koltuklardan birini sertifikalandırmak için çalışıyoruz.”

Ismarlama business class

Ahmet Bolat, yeni koltuğun bilinen geleneksel 1-2-1 düzenini takip etmeyeceğini, havayolu şirketinin 777 business class kabinini premium koltuk sayısını en üst düzeye çıkaran ‘yüksek yoğunluklu’ bir konfigürasyonda tutmayı hedeflediğini belirtti.

“Uçaktaki tüm alanı kullanmak istiyorum”

777’nin business class kabininde “piyasadaki mevcut koltuklar 49 koltuğumuzu 42 koltuğa indiriyor”. Bu nedenle kendi koltuğumuzu üretmeye çalışıyoruz.”

“Dünyada çok fazla koltuk şirketi yok, bu yüzden ellerinde ne varsa ona bağlı kalıyorsunuz.” Oysa bu ısmarlama business class tasarımı Türk Hava Yolları’na özgü olacak.

Türk Hava Yolları’nın yeni 777 business class koltuğu için model, Japan Airlines gibi şirketler tarafından uçurulan ‘Apex süit’ ile aynı çizgide olabilir.

2-3-2 düzenini koruyor ancak her sıra arasında ek boşluk bırakarak koridordan uzakta oturan yolcuların kişisel alanlarına girmeden başka bir yolcunun arkasında veya önünde doğrudan bir yola sahip olmalarını sağlıyor.

Türkiye’de tasarlanan ve üretilen yeni nesil 777 business class koltuğunun, sürgülü “tam gizlilik” kapılarından kablosuz cihaz şarjına ve süper boyutlu video ekranlarına kadar tüm donanımlara sahip olması bekleniyor.

Bolat, yeni koltukların ne zaman hizmete gireceği ya da 33 uçaklık Boeing 777 filosundaki tadilatın ne kadar süreceği konusunda ayrıntı vermezken, aynı business class koltuğun Türk Hava Yolları’nın 10-15 Airbus A350ULR ya da Boeing 777X uçaktan oluşan ve İstanbul’u Sydney, Melbourne, Santiago ve Bueno Aires gibi şehirlere aktarmasız bağlayacak ultra uzun menzilli filosunda da yer alabileceğini belirtti.

Exit mobile version