Türk Hava Yolları uçağı drone saldırısı nedeniyle St. Petersburg’a acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları uçağı drone saldırısı nedeniyle St. Petersburg'a acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın Ankara-Moskova seferini yapan uçağı St. Petersburg’a acil inmek zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları’nın TK 7698 sefer sayılı Ankara-Moskova seferini yapan uçağı, gece saatlerinde başkente yönelik drone saldırısı girişimi nedeniyle St Petersburg’a acil iniş yaptı. Sosyal medyada yolcular havaalanında terk edildiklerinden şikâyet etti.

İnsanlar uçaktan indirildi ve bagajları verildi. Havayolu şirketinin temsilcisi, bir sonraki uçuş hakkında bilgi almak için beklemeyi ya da başkente kendi başlarına gitmeyi teklif etti.

Vnukovo havalimanının online skorbordunda, St Petersburg’a inen TK 7698 sefer sayılı uçağın saat 11:40’ta varacağı belirtiliyor. Ancak flightradar24.com’da bu uçuşla ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Buna göre, Türk Hava Yolları uçağının Moskova’dan Ankara’ya ters yöndeki kalkışı ertelendi. TK 7699 sefer sayılı uçak Vnukovo’dan tarifeye göre 05:25 yerine 12 saat sonra, 17:00’de kalkacak.

Vnukovo ve Domodedovo havalimanlarında gece saat 02:00’den sabah 05:00’e kadar uygulanan kısıtlamalar sırasında çok sayıda uçuş rötar yaptı. Sabah 9’a gelindiğinde, kalkış ve varışların çoğu programa uygun olarak gerçekleşti.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version