Türk Hava Yolları Seul’de. Bir sonraki durak Tokyo

Türk Hava Yolları Seul'de. Bir sonraki durak Tokyo

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’nin 90. kuruluş yıldönümü vesilesiyle  Seul’deki bir otelde basınla buluştu.

Ahmet Bolat Yaptığı açıklamada;

Türkiye Tanıtım Etkinliklerimizde Uzak Doğu’daki ilk durağımız Seul’dü. Uzak Doğu’nun en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan ve ekonomik açıdan olduğu kadar eğitim ve teknoloji açısından da önemli bu şehir 26 yıldır uçuş ağımızda. Bugün haftada 11 uçtuğumuz Seul’ü İstanbul üzerinden Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya bağlıyoruz. 51 milyondan fazla nüfusu olan Kore’den yılda 30 milyona yakın kişi turist olarak dünyayı dolaşıyor. Geçmişte 240 bine yakın Korelinin ülkemize geldiği olmuş ama 2022 de bu rakam 90 binde kalmış. Nemrut kalıntıları az çok bilinse de Taş Tepeler pek bilinmiyor. Ülkemizin hazinelerinin bilinirliğinin artmasıyla Kore’den gelecek turist sayısının katlanarak artacağına inanıyoruz.

Buradaki görüşmelerimizde Güney Kore’nin bayrak taşıyıcısı Korean Air Yönetim Kurulu Başkanı Walter Cho ile bir araya gelerek havacılığa ve muhtemel iş birliklerimize dair görüştük. Onlar da İstanbul’a gidecek turist sayısının artmasıyla frekans sayısının artacağına inanıyorlar.

14’üncü yüzyılda inşa edilen Gyeongbokgung Sarayı’nı ve sanat galerileri ile ünlü Insa-dong bölgesini ziyaret ettik. Aslında biz gelmeden önce büyük bir sel felaketi olmuş ve çeşitli şehirlerde 49 kişi hayatını kaybetmiş. Seul’ü ikiye bölen ve 500 km uzunluğundaki Han nehri yer yer taşmış, biz indiğimizde de bazı yollar kapalıydı.

Ulusal basın mensuplarının katılımıyla verimli bir basın toplantısı ve özel röportajların ardından ise dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Seul Üniversitesi’nin Arkeoloji Bölümü’nden hocalarla buluştuk ve ülkemizin arkeolojik değerleri ve iki ülkedeki üniversiteler arasındaki olası iş birliklerine dair benim ziyadesiyle önem verdiğim bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin meyvelerini en kısa sürede göreceğimize inanıyorum.

Seul Büyükelçimiz Salih Murat Tamer ile Kore’nin önde gelen sektör temsilcilerinin teşrif ettiği ve yoğun ilgi gören etkinliğimizde ise başta Göbeklitepe ve Taş Tepeler alanı olmak üzere Türkiye’nin şehirlerini, doğal, tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıttık. Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul da Göbeklitepe, Karahantepe ve genel olarak Taş Tepeler’in önemine dair bir sunum yaptı. Taksim Trio’nun da ezgileriyle renk kattığı gecede katılımcılara Türkiye’yi Türk Hava Yolları ayrıcalığıyla tecrübe etmeleri için hediyeler verdik. Gecenin sonunda Seul Ofis çalışanlarımız ve İstanbuldan gelen ekibimiz ile hatıra fotoğrafı çektirdik.

Şimdi sıra bir sonraki durağımız olan Tokyo’da. Gimpo Uluslararası Havalimanında Asiana Havayollarının OZ1085 uçağına binmek için beklerken bu notları sizlerle paylaşmak istedim.

Exit mobile version