Türk Hava Yolları Schiphol'den İstanbul seferini Beş'e çıkardı

Türk Hava Yolları Schiphol’den İstanbul seferini Beş’e çıkardı

Türk Hava Yolları, Aralık ayından itibaren Schiphol Havalimanı ile İstanbul Havalimanı arasında günde beş kez uçacak. Halihazırda, ağırlıklı olarak Airbus A330 ile gerçekleştirilen günlük dört uçuş bulunmakta. Ek uçuş öğleden sonra bir Airbus A320 ile gerçekleştirilecek.

TK1962 sefer sayılı uçuş Schiphol’den saat 14:00’te kalkacak ve yerel saatle 19:30’da İstanbul Havalimanı’na varacak.

Türk Hava Yolları, kendi uçuşlarının yanı sıra, 2024 yılından itibaren AJet adı altında devam edecek olan iştiraki AnadoluJet aracılığıyla Schiphol ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında günde iki bağlantı sunuyor.

Türk Hava Yolları, Amsterdam – İstanbul hattında sadece noktadan noktaya yolcu taşımakla kalmıyor, aynı zamanda Asya ve Afrika’daki varış noktalarına doğru transfer seçenekleri de sunuyor.

Schiphol’deki slot koordinatörüne kısa süre önce dağıtması için ekstra slotlar verildi. Slot koordinatörü direktörü Hugo Thomassen geçen hafta yaptığı açıklamada, “Birçok havayolu kış sezonu için (Ekim sonunda başladı) slotlarını iade ettiği için alan yaratıldı,” dedi. “Bu da bekleme listesindeki havayollarına geçici slotlar tahsis edebilmemize yol açtı.”

Sadece Türk Hava Yolları değil, Xiamen Air, Qatar Airways ve Kuwait Airways gibi taraflar da Schiphol’de açılan alandan faydalanıyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 ay önce

    Hayirli olsun yogun luk vardi

    Cevapla