Türk Hava Yolları pilotundan ABD’de Çifte Dünya Rekoru

Türk Hava Yolları pilotundan ABD'de Çifte Dünya Rekoru

Ankara’da Başlayan Macera

Henüz 15 yaşındayken Ankara’daki Paraşüt Kulesi’nden ailesinden habersiz yaptığı atlayışla paraşüt sporuna başlayan Kaan Özenmiş, kariyerinde önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Rekorlara Devam

Şu ana kadar 13 Avrupa ve dünya rekoru bulunan Özenmiş, 14 ve 15 Haziran’da ABD’de düzenlenen atlayışlarda iki ayrı dünya rekoru kıran 64 paraşütçü arasında yer aldı.

Dünya Dikey Sıralı Formasyon Rekoru

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Skydive Elsinore atlayış merkezinde 14 Haziran’da gerçekleştirilen ilk atlayışta, 64 paraşütçü, hakemlere daha önceden bildirilen 3 ayrı formasyonu sıralı ve eksiksiz şekilde yaparak Dünya Dikey Sıralı Formasyon Rekoru’nu kırdı.

İkinci Rekor Atlayışı

Rekor takım, 15 Haziran’da yaptıkları ikinci atlayışta ise bu kez 4 ayrı formasyonu yaparak ikinci dünya rekorunu kırdı. Bu başarı, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) hakemleri tarafından onaylandı ve kısa bir süre sonra FAI sitesinde yayınlanacak.

Tek Türk Temsilci

Aynı zamanda Türk Hava Yolları pilotu olan Kaan Özenmiş, takımda tek Türk paraşütçü olarak Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

 

Exit mobile version