Türk Hava Yolları, Küresel Uçuş Ağı ve Filo Büyüklüğünü Genişletiyor

Türk Hava Yolları, Küresel Uçuş Ağı ve Filo Büyüklüğünü Genişletiyor

Türk Hava Yolları CEO’su Bilal Ekşi, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin 34. Yıllık Kongresi’nde yaptığı konuşmada, şirketin dünyanın en geniş uçuş ağına sahip olduğunu vurguladı. Ekşi, 130 ülkeye 347 destinasyona uçuş gerçekleştirdiklerini belirtirken, Avrupa genelinde de 42 ülkede 121 noktaya hizmet verdiklerini açıkladı. Geçen yıl 90. yılını kutlayan şirketin, 2003’ten beri uçuş ağını sürekli genişlettiğini ve 2033 yılına kadar 400 noktaya ulaşmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, filo büyüklüğünü de artırmayı planladıklarını belirterek, 2003 yılında 65 uçakla başladıkları yolculuğu, bugün 440 uçakla sürdürdüklerini ve 2033 yılına kadar filoyu 813 uçağa çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TAV Havalimanları Yolcusunu Artırıyor

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan ise 2023 yılında 15 havalimanında 96 milyon yolcuya hizmet verdiklerini açıkladı. Kaptan, TAV’ın Türkiye dışında Letonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Tunus, Suudi Arabistan, Gürcistan ve Kazakistan’da da havalimanları işlettiğini belirterek, şirketin uluslararası alanda da büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Pegasus, Operasyonel Başarı ve Büyüme Hedeflerini Paylaştı

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk ise Türkiye Havalılık Pazarı Mercek Altında panelinde yaptığı konuşmada, şirketin Türkiye’nin en büyük ikinci hava yolu şirketi olduğunu ve geçen yıl 32 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi. Öztürk, şirketin uluslararası uçuş ağının genişliğinden ve Kovid-19 sonrası operasyonel karlılıkta dünya genelindeki başarısından bahsederek, sektördeki lider konumlarını pekiştirdiklerini vurguladı.

Exit mobile version