Türk Hava Yolları Krizi Ardından Air France Olayı: 61 Nijeryalı yolcuyu terk etti

Türk Hava Yolları Krizi Ardından Air France Olayı: 61 Nijeryalı yolcuyu terk etti

Abuja’dan kalkan Air France uçağının 61 Nijeryalı yolcuyu komşu Çad’da indirdiği ve iddiaya göre ülkede terk ettiği bildirildi.

Havacılık ve Uzay Geliştirme Bakanı Festus Keyamo, SAN, gelişmeyi Cumartesi akşamı Twitter hesabından açıkladı.

Bakan, Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) Tüketici Koruma Departmanını derhal harekete geçmeye ve Air France’ı Nijeryalı yolcuların kaderi hakkında hızlı bir şekilde konuşmaya çağırırken bile devreye girmeye yönlendirdiğini söyledi.

Keyamo tarafından yayınlanan bir videoda, aralarında eski bir Temsilciler Meclisi üyesi olan Hon. Johnson Agbonayima’nın da bulunduğu yolcuların kaderleri ve Nijeryalı yetkililerin kötü durumları hakkında hızla bir şeyler yapacağını umduklarını söyledikleri duyuldu.

Keyamo açıklamasında: “Paris’ten Abuja’ya giden Air France uçağındaki bazı Nijeryalıların, uçağın daha önce bazı yolcuları bıraktığı Çad’da mahsur kaldıklarını öğrendim.

“NCAA Tüketici Koruma Departmanını derhal harekete geçmesi ve Air France ile temasa geçmesi için yönlendirdim. Sonuçtan herkesi yakında haberdar edeceğiz. Bu arada, @AirFranceNG’yi derhal bu Nijeryalıların akıbetine ilişkin bir açıklama yapmaya çağırıyorum.”

Ancak Havacılık Bakanı’nın talimatının ardından NCAA tarafından yapılan güncellemede, Air France uçağında hava koşulları nedeniyle bir arıza meydana geldiği belirtildi.

Keyamo’nun direktifine yanıt vermek üzere X’e geçen NCAA Tüketici Koruma Departmanı Başkanı Michael Achimugu, etkilenen 61 yolcunun Abuja’ya uçakla nakledilmeyi beklerken Çad’daki iki otele yerleştirildiğini söyledi.

Achimugu açıklamasında: “Havayolu şirketiyle temasa geçtik. Uçakta hava koşulları nedeniyle bir teknik arıza meydana geldi. 61 yolcunun tamamı iki otele yerleştirildi. Yolcuların en kısa sürede uçurulmasını sağlamak için görüşmeler devam ediyor. Kısa süre içinde daha fazla bilgi vereceğiz.”

Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları’nın 300’den fazla Nijeryalı yolcuyu Lagos’taki Murtala Muhammed Uluslararası Havalimanı’nda mahsur bıraktığını ve bu durumun Nijerya Federal Hükümeti’ni çileden çıkardığı belirtilerek hükümetin olaya müdahale ederek yolcuları İstanbul’a hava yoluyla taşıdığını bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir