Türk Hava Yolları, Körfezi Tehdit Ediyor!

Türk Havayolları, Emirates, Qatar ve Etihad’ı yeni havaalanı ile geride bırakacak gibi görünüyor. 6 Nisan’da taşınması tamamlanan İstanbul’un Yeni Havalimanı Türk Hava Yollarının da elini güçlendirerek körfezdeki dişli rakiplerini geride bırakacak gibi görünüyor.
Çin’in başkentinde yapılan Pekin Daxing Uluslararası havalimanının 100 milyon yolcu kapasitesi olacağı hesaplanırken, Dubai de 130 milyonluk yolcu kapasitesi ile yeni bir havalimanı açmak üzere.
Ancak İstanbul Havalimanı tam kapasiteye geçtiğinde 200 milyona yakın bir yolcuya ev sahipliği yapmaya elverişli donanımda bir havalimanı konumunda..Her şey planlandığı takdirde, 2028 yılına kadar havaalanında altı pist ve yılda 200 milyon yolcu kapasitesi olacağı varsayılıyor.
Türk Hava Yolları eski evinden 40 km uzaklıkta olan Yeni Havalimanına, geçtiğimiz hafta içinde taşıma sürecini tamamladı. Ve kısa zamanda bütün uçuşlarına yeniden başladı.
Mega projelerin hakim olduğu günümüzde Abu Dhabi merkezli Etihad ve Doha merkezli Qatar da yeni base ler açma peşinde. Ancak Avrupa’ya tam olarak açılma hayalleri İstanbul Yeni Havalimanı ile suya düştü gibi görünüyor. Türk Hava Yollarının Avrupa’da ki hakimiyeti devam ederek Körfezdeki Havayollarına aman vermeyecek gibi gözüküyor . Bu haliyle Körfez ülkelerinin yolcu sayılarında düşüş olması kaçınılmaz.
 

Exit mobile version