Türk Hava Yolları, İstanbul-Denver Arasında Yeni Bir Köprü Kurdu

Türk Hava Yolları, İstanbul-Denver Arasında Yeni Bir Köprü Kurdu

Türk Hava Yolları, İstanbul ve Denver arasında yeni bir uçuş hattı açarak ABD’deki 14. uçuş noktasını hizmete soktu. Yeni hat, yolcu sayısını artırarak ABD’deki varlığını daha da güçlendirecek ve uluslararası uçuş ağını genişletecek. Türk Hava Yolları, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak bu yeni destinasyonla birlikte küresel erişimini daha da artırıyor.

384. uçuş noktası olarak eklenen Denver, ABD’deki varlığını derinleştiriyor. Türk Hava Yolları’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığı, 1988’de New York’a yapılan uçuşlarla başladı. 1994 yılından beri doğrudan uçuşlarla devam eden bu süreç, 2023 yılında açılan Detroit ve Denver hatları ile daha da genişlemeye devam ediyor. 6 kıtada 130 ülkeye uçan Türk Hava Yolları, Denver ile birlikte ABD’deki uçuş ağını daha da güçlendiriyor.

Ahmet Bolat tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Bugün iki büyük şehri, İstanbul ve Denver’ı birbirine bağlayarak köprü kurmanın heyecanını yaşıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlığımız 1980’lere kadar uzanıyor. 1988 yılında aktarmalı olarak başlayan New York uçuşlarıyla ağımıza eklediğimiz ABD’ye 1994 yılından beri doğrudan uçuyoruz. 2023 yılının sonunda açtığımız Detroit hattımızla birlikte Denver hattımız da hem yolcu sayımızı artıracak hem de ABD’deki varlığımızı derinleştirecek ve güçlendirecek.

Güzel ülkemiz Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak dünyadaki en fazla ülkeye uçan havayolu ünvanını elimizde bulunduruyoruz. Uçuş ağımızda 6 kıtada 130 ülke bulunuyor, bunun yanı sıra uçuş ağımıza kattığımız 348. nokta ise hedef ülkelerimizden biri olan ABD’deki 14’üncü noktamız Denver hattımız. İlk uçuşu basın mensuplarımızla birlikte gerçekleştirdik ve sohbetimizde yeni uçak siparişlerimizden, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hedef yolcu sayımızdan ve Türkiye’nin tanıtımına yönelik çalışmalarımızdan bahsettik.

Aynı zamanda uçuş boyunca kabin ve kokpit ekiplerimizle de bir araya gelme ve sohbet etme fırsatımız oldu. Kaptanlarımız Göker Bilir, Kerem Engin Erbengi ve Arda Hacıbekir ile Kabin Amirlerimiz Pınar Serkek, Şeyda Özdağ ile Kabin arkadaşlarımız Sibel Şener, Canan Sancak, Кübra Çakmak, Büşra Başkeles, Cansu Öztürk, Rüveyda Er, Miray Yılmaz, Gamze Binkanat, Murat Güçlü, Ece Yücelingil, Mustafa Doruk Sarıyer, Fatma Gerengi ile Uçan Şeflerimiz Göksel Mert ve Muhammed Feyyaz Türkkan’a misafirperver ve güleryüzlü hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ödüllü öykü yazarı Canan Sancak’ı hatırlarsınız; yeni kitabı da yoldaymış. Kabin ekibimizden bir arkadaşımız da doktora çalışmalarına başlamış. Bu güzel haberleri gurur ve mutlulukla sizlerle paylaşmak istedim.

Denver’e dönecek olursak, havalimanı terminalinde yürürken koridorlara asılmış buranın “yerlilerinin” gerçek resimlerine dikkatlice baktım. Bizim çocukluk zamanının “Teksas Tommiks” çizgi romanlarındaki “Kızıldereli” kahramanlara zaten aşina idim ama şunu düşündüm: Aslında onların da dedeleri neolitik çağda “Taş Tepelerde” bizim oralardaydı. Sürekli genişleyen ağımıza her geçen gün yeni destinasyonlar ekleyerek, dünyanın dört bir yanındaki insanları ve kültürleri birleştirmek olan temel misyonumuza hizmet etmenin keyfiyle “Tom” ile selfi yaptım.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ denver1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ denver2 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ denver3 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ denver4 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ denver5

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir