Türk Hava Yolları ikinci kez 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' seçildi

Türk Hava Yolları ikinci kez ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu’ seçildi

İklim krizi havacılık sektörü için büyük zorlukları beraberinde getirirken, Türkiye’nin küresel yüzü Türk Hava Yolları iklim değişikliği ile mücadelede önemli adımlar atmaya devam ediyor.

World Finance’in Sürdürülebilirlik Ödülleri 2023‘te ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu’ seçilen Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl da aynı ödülün sahibi olmuştu.

Şirket, derginin yaz sayısında gönüllü karbon dengeleme platformu CO2mission, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımı, uçak içi sürdürülebilir ürünler ve atık yönetimi ile dijitalleşme projeleri de dâhil olmak üzere sunduğu sürdürülebilir seyahat deneyimini açıkladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Dr. Ahmet Bolat, World Finance yaptığı açıklamada;

“Türk Hava Yolları, stratejik planının bir parçası olarak üç yıl içinde dijitalleşme alanında dünyanın ilk üç havayolu şirketinden biri olmayı hedefliyor. Şirketimiz, ‘2050 yılında Karbon Nötr Havayolu’ olma taahhüdümüz doğrultusunda, iklim değişikliği ile mücadele planlarımızın bir parçası olarak 2022 yılından itibaren kullanmaya başladığımız Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanımını 2023 yılında ilave hatlar ekleyerek yaygınlaştırmıştır.”

Şirket, 2008 yılından bu yana karbon ayak izini azaltmak için 100’den fazla operasyonel optimizasyon projesini hayata geçirdi. Sadece 2022 yılında Türk Hava Yolları, 181.379 ton sera gazı azaltımına eşdeğer 57.581 ton yakıt tasarrufu sağladı.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir