Türk Hava Yolları Avrupa frekanslarını artırıyor. Almanya’ya yapılacak üç sefer iptal edilecek

Türk Hava Yolları Avrupa frekanslarını artırıyor. Almanya'ya yapılacak üç sefer iptal edilecek

Türk Hava Yolları’nın 2024 yaz tarifesi, İstanbul’dan Avrupa’ya yapılan seferlerde frekanslarını artırıyor.

Ancak Almanya’ya yapılacak üç sefer iptal edilecek.

Türk Hava Yolları önümüzdeki yaza hazırlanıyor. Geçen yıl yolcu sayısında büyük bir artış kaydeden Türk Hava Yolu, şimdi kaldığı yerden devam etmek istiyor.

AeroRoutes tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2024 yaz uçuş programındaki frekans artışından özellikle İtalya yararlanacak ve Almanya’daki bazı destinasyonlara da daha sık hizmet verilecek.

31 Mart’tan itibaren frekans artışı

Geçen yılın sonunda 220 Airbus uçağının büyük ölçekli alımı, Türk Hava Yolları tarafından sunulan uçuş sayısında şimdiden bir artışa yol açtı. 31 Mart’tan itibaren İstanbul’dan Avrupa’daki noktalara haftalık uçuş frekansları kademeli olarak artırılacak.

Havayolunun 2024 yaz uçuş programı, özellikle İtalya’nın bundan faydalanacağını gösteriyor. Bari ve Palermo şehirlerine İstanbul’dan haftalık iki bağlantı daha yapılacak. Bologna’ya haftada 18 yerine 21 sefer düzenlenecek ve Napoli’ye haftalık uçuş sayısı dört artacak.

Almanya’daki dört havalimanı da seferler arttırılacak

Destinasyon haftalık frekans artışı

10 Haziran’dan itibaren Münih 28 – 32
10 Haziran’dan itibaren Viyana 28 – 32
10 Haziran’dan itibaren Bremen 12-14
8 Temmuz’dan itibaren Frankfurt 28 – 32
19 Temmuz’dan itibaren Hamburg 28-30

İstanbul’dan Bremen’e uçuş sıklığının artırılacağı geçen hafta duyurulmuştu. Şimdi de hem Frankfurt hem de Münih’in yaz boyunca haftalık bağlantı sayısını 28’den 32’ye çıkaracağı kesinleşti. Viyana’ya da 10 Haziran’dan itibaren 32 uçuşla hizmet verilecek.

Haftalık sefer sayılarındaki artışa ek olarak, Türk Hava Yolları 2024 yılında bazı destinasyonları da listesinden çıkarıyor. Kapatılan bağlantılar arasında üç Alman havalimanı da bulunuyor. Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden ve Münster, bu yıldan itibaren Türk Hava Yolları’nın İstanbul uçuşları yapılmayacak.

Türk Hava Yolları’nın frekans artışına ilişkin sonuç

Türk Hava Yolları’nın İstanbul ile Avrupa arasındaki uçuş sıklığı bu yaz önemli ölçüde artıyor.

Türk Hava Yolları 31 Mart’tan itibaren uçuşlarını artırmaya başlayacak ve bu durumdan Bremen, Frankfurt, Hamburg ve Münih gibi Alman havalimanları da faydalanacak.

Almanya’da kaybedenler arasında Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden ve Münster yer alıyor, İstanbul ile Türk Hava Yolları üzerinden uçuş bağlantıları artık sunulmayacak.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version