Türk Hava Yolları, Afrika'da Genişlemek İstiyor

Üst düzey bir havayolu yetkilisi dün gazetecilere verdiği demeçte, milli bayrak taşıyıcısının dünyadaki genişlemesinin yanı sıra Afrika’da da büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.
Tuncay Eminoğlu, Afrika’ya öncelik verdiklerini, Türk Hava Yolları Afrika’da yaklaşık 40 noktaya uçtuğunu belirtti. Etiyopya’dan gelen ziyaretçilere Türk Hava Yolları ile ilgili bilgiler doğrultusunda Afrika ile yakın olmalarının her iki taraf için son derece pozitif sonuçlar doğuracağı belirtildi.
Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen iki günlük bir gezi sırasında katılımcılar, Türkiye’deki tarihi yerleri ve ödüllü uçuş eğitim merkezi de dahil olmak üzere Türk Hava Yolları’nın operasyonlarını ziyaret etme şansı yakaladı.
Gazetecilere yapılan sunumda, Eminoğlu, havayolu şirketinin 2008 ve 2018 yılları arasında yolcu sayısında dünya ortalamasının üç katına kadar yüzde 12,8 büyüme kaydettiğini söyledi.
Havayolunun kargo bölümü olan Turkish Cargo, 2010 yılında yüzde 0,7’den 2018’de yüzde 2,22’ye yükselen küresel pazar payıyla 86 noktaya hizmet veriyor.
Geçen sonbaharda açılan ultra modern İstanbul Havalimanı’nın dünya genelinde artan yolcu ve kargo taleplerini karşılayacağını söyledi.
Eminoğlu, Türk Hava Yolları’nın İstanbul merkezinin dünyanın en büyüğü olduğunu söyledi.
1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları, 124 ülkede 311 varış noktasına uçuyor. 1933’te dört Türk varış yerinin mütevazi başlangıcıyla ardından da 2003’te 55 ülke ve 103 varış noktasında büyük bir sıçrama yaptığını ve bu süreçlerde hızlı büyümelerin olduğunun altı çizildi.
2018 yılında, yüzde 82’lik bir koltuk doluluk oranına sahip olan şirket 75,2 milyon yolcu taşıdı ve bu yıl iç ve dış hatlarda 80 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyor.
“Geçen yıl Türkiye’ye 40 milyon ziyaretçi geldi” dedi. Türk Hava Yolları’nın büyümesi ve büyümesi için kullandığı turizm ve havacılık sektörü arasındaki yakın bağı vurguladı.
ABD’li uçak üreticisi Boeing’in, dünya çapındaki 737-8 Max uçağının emniyet konusundaki endişelerinin Türk Hava Yolları’nın genişlemesine etkisi olup olmadığını sorulduğunda, Eminoğlu, etkinin asgari düzeyde olduğunu söyledi. “12 Boeing 737 Max sahibiyiz, ancak Airbus filomuzu kullanarak bunu telafi ettik” dedi.

Exit mobile version