Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD’nin Nevada eyaletinde düzenlenen Red Flag-2025/2 Tatbikatı’na Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 5 adet F-16C/D uçağı ve 71 personelle katıldığını duyurdu.
MSB’den Resmi Açıklama
MSB, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, Nellis Hava Üssü’nde gerçekleştirilen Red Flag-2025/2 Tatbikatı’nda, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı 132’nci Filo Komutanlığına ait 5 adet F-16C/D uçak ve 71 personel ile görevini başarıyla icra etti.”
Red Flag Tatbikatı’nın Önemi
Dünyanın en prestijli hava tatbikatlarından biri olan Red Flag, ABD Hava Kuvvetleri tarafından Nellis Hava Üssü’nde düzenleniyor. Gerçekçi muharebe senaryolarının uygulandığı tatbikat, hava taarruzları, savunma manevraları, elektronik harp ve birlikte çalışabilirlik gibi konularda müttefik ülke hava kuvvetlerinin yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Tatbikata dair fotoğrafların da paylaşıldığı açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri’nin uluslararası askeri iş birliklerine ve operasyonel kabiliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.