Turizmciler İçin Umut Işığı Bugünkü Görüşmede

Turizmciler İçin Umut Işığı Bugünkü Görüşmede
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine  Rusya’nın St. Petersburg şehrine bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretin iki ülke arasında başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması bekleniyor.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden Rusya ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamada,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine yarın Rusya’nın St. Petersburg şehrine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, ”İki liderin ilgili bakanlarla birlikte Türkiye-Rusya Federasyonu ilişkilerindeki mevcut durumu ele alacakları söz konusu ziyaretin iki ülke arasında başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması beklenmektedir. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde ikili işbirliğinin yeniden üst seviyeye yükseltilmesininm yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması öngörülmektedir” denildi.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyaretinin, geçen kasım ayından bu yana devam eden sıkıntılı dönemi sonlandırması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Sayın Putin ve Sayın Erdoğan ikili ilişkilerimizi değerlendirip, krizden çıkış yolları belirleyecek. Biz her zaman diyorduk ki Rusya Türkiye ile karşılıklı yarara dayalı ilişkileri geliştirmekten yanadır. Geçtiğimiz 7 ay boyunca devam eden kriz iki ülke arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Özellikle iş adamlarının ikili ilişkilerin normalleşmesine ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu ve aslında iki ülkenin halkları arasında ne kadar derin bağlar olduğunu gördük.
PİLOTLARIN YARGILANMASINI İSTİYORUZ
Ayrıca Türkiye-Rusya ilişkileri için Büyükelçi Karlov şu sözleri söyledi: ”Uçağımızı düşüren pilotların Gülen örgütünün üyesi olabileceğini not ettik. Ama anladığımız kadarıyla bunlar Rus uçağını düşürdüklerinden dolayı değil darbe teşebbüsüne katıldıkları için yakalandılar. Pilotumuzun ölümüyle ilgili şahısların yakalanıp cezalandırılması ikili ilişkilerimiz açısından çok önemli.”

Exit mobile version