Turhan Özen THY Kargo’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Turhan Özen THY Kargo’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Kargodan Sorumlu THY Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, T.H.Y. Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak yeni bir göreve başladığını duyurdu.

Türk Hava Yolları’nın son düzenlediği Uzak Doğu gezisinde, gazetecilere kapı teslim , kapıdan kapıya kargo hizmeti sunacak olan şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Bu gelişmeyle Türk Hava Yolları, kapıdan kapıya kargo taşımacılığı sağlayan bir şirket kurma planları dile getirildi.

Bu amaç doğrultusunda T.H.Y. Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş. önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Şirket, Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek ve özellikle küresel e-ticaret pazarına odaklanacak.

T.H.Y. Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş., Türk Hava Yolları’nın kargo operasyonlarını yönetmeyi, geliştirmeyi ve genişletmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, Türk Hava Yolları’nın 340’tan fazla destinasyonuna kargo taşımacılığı hizmeti sunmayı planlamaktadır.

Şirketin vizyonu, havayolu kargo taşımacılığında lider ve yenilikçi bir marka olmaktır. Temel misyonu ise, müşterilere yüksek kaliteli, güvenli, hızlı ve esnek çözümler sunarak onların memnuniyetini sağlamak ve sektördeki rekabet gücünü artırmaktır.

Bu doğrultuda, T.H.Y. Hava Kargo Taşımacılığı A.Ş., müşteri odaklı yaklaşımı ve sektördeki en son gelişmeleri takip eden tutumuyla öne çıkmayı hedeflemektedir.

Turhan Özen kimdir?

Turhan Özen’in 33 yıla yaklaşan iş deneyimi satış, pazarlama, iş geliştirme, lojistik ve tedarik zinciri konuları olmak üzere geniş bir sektörel tecrübeyi içermektedir. Orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Turhan Özen, Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığı İşletme eğitiminden sonra yüksek lisansını Koç Üniversitesi Exectutive MBA Programı ile tamamlanmıştır. Kariyerinin ilk yıllarına Koç Grubu’na ait otomotiv sektörü iştiraklerinde satış ve lojistik yöneticilikleri ile başlayan Turhan Özen , ilerleyen yıllarda kuruluş aşamasında katıldığı TNT Lojistik firmasında Dağıtım Operasyonları Grup Yöneticiliği ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2012-2014 yılları arasında CEVA Lojistik Balkanlar- Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İş Geliştirme ve Satış’tan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ardından 2015 yılında CEVA’nın Global İlaç ve Sağlık Sektörü başkanlığına getirilmiştir.

Aralık 2016’da Türk Hava Yolları A.O. ailesine katılıncaya kadar CEVA Lojistik Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgeleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Halen Türk Hava Yolları A.O.’da Kargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Turkish Cargo’nun liderliğini yapmakta bu görevin yanı sıra aralarında We World Express’in de yer aldığı muhtelif iştiraklerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Turhan Özen, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

(aeroportist)

Exit mobile version