Türbülans Dehşeti: Katar Uçağı Türkiye Üzerinde Türbülansa Girdi: 12 Yaralı

Türbülans Dehşeti: Katar Uçağı Türkiye Üzerinde Türbülansa Girdi: 12 Yaralı

Geçtiğimiz hafta Singapur Havayolları’na ait uçakta yaşanan türbülans olayının ardından, Katar Havayolları’na ait bir Boeing 787-9 uçağı da türbülansa girerek 12 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Katar Uçağı Türkiye Üzerinde Türbülansa Girdi

Katar’ın başkenti Doha’dan Dublin’e gitmek üzere havalanan Katar Havayolları’na ait Boeing 787-9 uçağı, Türkiye üzerindeyken türbülansa girdi. Bu olay sonucunda 6’sı yolcu, 6’sı mürettebat olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı. Uçak Dublin’e indiğinde, havalimanı polisi ve acil durum görevlileri tarafından karşılandı.

Singapur Havayolları’nda Türbülans Faciası

Geçen salı günü Londra’dan Singapur’a gitmek üzere havalanan Singapur Havayolları’na ait Boeing 777 yolcu uçağı, Hint Okyanusu üzerindeyken şiddetli bir türbülansa girmişti. Bu olayda uçak 1.800 metre irtifa kaybetmiş, kalp krizi geçirdiği sanılan bir İngiliz yolcu hayatını kaybetmiş ve 104 yolcu yaralanmıştı.

Uzmanlardan Uyarı: Emniyet Kemerlerinizi Takılı Tutun

Her iki olay da uçak yolculuklarında emniyet kemerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, türbülans gibi beklenmedik olaylara karşı yolcuların emniyet kemerlerini her zaman bağlı tutmalarını öneriyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 2 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 3 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 4

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir