Türbülans

Türbülans anında uçakta kaos yaşandı! 14 Yaralı

Pazar günü Moğolistan’ın başkentine uçan Korean Air uçağı, şiddetli bir türbülansa maruz kalarak 14 kişinin yaralanmasına neden oldu. KE197 sefer sayılı uçuş, Incheon Havaalanı’ndan kalktıktan bir saat sonra, Çin’in Tianjin Havaalanı yakınlarında 34.100 fit yükseklikte iken türbülansa girdi.

Uçak, yaklaşık 15 saniye boyunca şiddetli bir şekilde yukarı aşağı sallandı ve yolcuların yemeklerinin bulunduğu tepsiler etrafa savruldu. Türbülans anında uçakta büyük bir kaos yaşandı; bazı yolcular çığlık attı ve yemekler devrildi.

Bir X (eski Twitter) kullanıcısı, olay anını şöyle anlattı: “Türbülans, yemeklerin dağıldığı sırada başladı. Uçak sert bir şekilde düştü, bu yüzden insanlar çığlık atıyordu ve yemekler devrildi. Kaotik bir durumdu. Bir an öleceğimi düşündüm.”

Korean Air, on yolcu ve dört uçuş görevlisinin sırt ve boyun ağrısı bildirdiğini, ancak hiç kimsenin ciddi şekilde yaralanmadığını açıkladı. Şirket, uçağın Tianjin Havaalanı yakınlarında şimşek ve gök gürültüsü yaşanırken uçtuğunu belirtti. Uçak içi yemek servisi durduruldu ve yolculara koltuklarında kalmaları, emniyet kemerlerini bağlamaları tavsiye edildi.

Olayın ardından, Korean Air uçuş sırasında yolculara iltihap önleyici ağrı kesiciler sağladı ve Ulan Batur’da bir sağlık ekibi, uçağın inişinden hemen sonra hastalara müdahale etti. Tüm yolcular, göçmenlikten herhangi bir sorun yaşamadan geçti.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir