TÜM AİLE FERTLERİ KAPTAN PİLOT

Hindistan’da Bhasin ailesi, tüm fertlerinin kaptan pilot olmasıyla dikkat çekiyor. Büyükbaba Jai Dev Bhasin pilotluk brövesini taktığında tarihler 1954’ü gösteriyordu. Büyükbaba Jai Dev Bhasin, 1954 yılında Hindistan’da kaptan pilot olan 7 kişiden biriydi. Oğlu Rohit de babasının izinden gitti ve pilot oldu. Evlendiği eşi Nivedita’da bu mesleğe aşık olanlardandı. Karı-koca pilot Bhasin’lerin çocukları Rohan ve Niharika’da bu mesleğe gönül verince ailenin tüm üyeleri pilot oldu.
ANNE NİVEDİTA DÜNYADAKİ EN GENÇ KADIN KAPTAN PİLOTTU
Anne Nivedita Jain’de 20 yaşında Hindistan Havayolları’na çalışmaya başladığında şirkette sadece 3 kadın pilot vardı. Nivedita Jain daha 26 yaşında iken Boeing 737 uçağının kaptan koltuğuna oturduğu ve dünyadaki en genç kadın kaptan pilot unvanını kazandı. 33 yaşında iken bu kez kendisine geniş gövdeli A300 uçağı emanet edildi.
İKİZLERDEN BİRİ INDİGO DİĞERİ AIR INDIA’DA UÇUYOR
Bhasin ailesinin 26 yaşındaki kızları Niharika, IndiGo Havayolları’nda 4 yıldır pilot olarak uçuyor.Kısa süre önce Airbus A320’nin kaptan pilot koltuğuna oturan Niharika’nın ikizi,erkek kardeşi Rohan’da ailesinin tüm fertleri gibi uçaklara takıntılı olarak büyümüş. “Annem-babam kaptan pilottu, ben de kaptan pilot olmalıydım.Bu da beni hırslandırdı” diyen Rohan, 10 yıldır Hindistan Havayolları’nda görev yapıyor ve bir süredir Boeing 777’de kaptan pilot olarak uçuyor.
BABA-OĞUL 10 UÇUŞTA BİRLİKTE GÖREV ALDI
Karı-koca Bhasin’ler birlikte hiç uçmamış ancak baba Rohit oğlu Rohan ile 10 uçuşta kokpitte birlikte görev almış.
İç ve dış hatlarda uçan Bhasin ailesi ayda ancak 5-6 gün biraraya gelebiliyor. İkiz kardeşler kendi çocuklarının da ileri de pilot olmasını istiyor.
 

Exit mobile version