TUI’nin Manchester’dan kalkan B737 uçağı 60 saat sonra Madeira’ya ulaştı

TUI’nin Manchester’dan kalkan B737 uçağı 60 saat sonra Madeira’ya ulaştı

TUI yolcuları Manchester’dan yola çıktıktan yaklaşık 60 saat sonra Portekiz’e ait Madeira’ya ulaştı. Madeira, Fas’ın doğusunda okyanusta minik bir ada.

BY2536 sefer sayılı uçuş, Madeira’nın Funchal Havalimanı’na gitmek üzere Cuma sabahı saat 08:48’de Manchester Havalimanı’ndan ayrıldı. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle o gün Madeira’ya inemeyen uçak, Madeira’nın kuzey doğusunda yer alan bir diğer minik ada olan Porto Santo Havalimanı’na indi. Uçak ertesi gün tekrar Madeira’ya doğru havalandı, ancak kötü hava koşulları iniş girişimlerini yine engellediğinden uçak bu defa Tenerife Güney Havalimanı’na indi.

Yaklaşık 4 saat boyunca hava şartlarının iyileşmesini apronda bekledikten sonra tekrar Madeira’ya doğru havalandı, inmeyi denedi ancak yine inemedi. Bu olayda uçak üç saatten fazla havada kaldı ve gece boyunca defalarca Madeira’nın etrafında tur attı ve dönerek Tenerife’ye indi.

Uçuş sonunda ertesi gün (Pazar) akşam 21:26’da Madeira’ya indi. TUI’nin yorgun yolcuları 60 saatin sonunda hedeflerine varmayı başardılar. Uçak, tamamı ekonomik olmak üzere 189 yolcu kapasiteli 10 yıllık bir Boeing 737-800. 

Madeira’ya varmayı bekleyen yolcular, iki geceyi havaalanı otellerinde geçirirken, onlarca saatlerini de uçakta veya havaalanında oturarak geçirdiler.

Madeira Funchal Havaalanı, dünya çapında iniş yapılması en zor havalimanlarından biri ve uçuş ekiplerinin buraya iniş yapmak için özel ek eğitime ihtiyacı var. Hava koşulları oldukça tahmin edilemez, özellikle de yaklaşırken değişken rüzgar koşulları ve Windshear ile meşhurdur. 

TUI uçuşu Madeira etrafında daireler çizerken bazı diğer uçakların havaalanına indiği görülürdü ama, TUI pilotu bu şartlarda bunu yapmanın güvenli olmayacağına karar verdi.

Exit mobile version