Transit vize mağduru olmayın

Dünyanın her yerine gerçekleştireceğimiz seyahatler öncesinde özellikle yurt dışı uçuşlarımızda sık sık karşımıza çıkan sorunlar arasında yer alan transit vize konusu bu problemler arasında yer alıyor. İşte hevesle çıktığınız tatilinizin burnunuzdan gelmemesi için küçük ipuçları…

Dünyanın her yerine gerçekleştireceğimiz seyahatler öncesinde vize işlemleri karşımıza önemli bir konu olarak çıkıyor. Tatilimizin ufak problemler yüzünden sekteye uğramaması için bu gibi konularda önceden önlem almak her zaman fayda sağlar. Yurt dışı uçuşlarımızda sık sık karşımıza çıkan sorunlar arasında yer alan transit vize konusu bu problemler arasında yer alıyor. Havacılık kurallarına göre transit vizesi olmadığı halde havalimanına giren kişi gümrük polisi ve gerekli makamlar tarafından cezaya çarptırılacağı için hevesle çıktığınız tatiliniz burnunuzdan gelebilir… İşte küçük ipuçları…
PEKİ NEDİR TRANSİT VİZE?
Transit vize aktarmalı yurt dışı uçuşlarda, aktarma yapacağınız ülke tarafından sizlerden istenilen kısa süreli vize türüdür. Aktarma yapacağınız bazı ülkeler orada kalacağınız süreyi dikkate almadan transit vize isteyebilir. Bazı ülkeler ise 12 ya da 24 saat den fazla aktarma süresi olan yolculardan transit vize talep etmektedir. Transit vize normal vize ile aynı şey değildir. Eğer o ülkeye ait transit vize aldıysanız havalimanından dışarıya çıkamaz ve bagajınızı alamazsınız. Transit vize yalnızca havalimanı içerisinde yer alan transit bekleme salonunda uçağınızı bekleme imkanı sunar. Aktarma yapılacak ülke vize istemiyorsa transit vize almanıza gerek yoktur.
OLMAZSA NE OLUR?
Uluslararası uçuşlarda aktarma yapacağınız ülkeden transit vizeye tabi tutuluyorsanız ve transit vizeniz yoksa havayolu personelleri tarafından uçuşa alınmazsınız. Havacılık kurallarına göre transit vizesi olmadığı halde havalimanına giren kişi gümrük polisi ve gerekli makamlar tarafından cezaya çarptırılacaktır ve sınır dışı edilecektir.
MECBUR BIRAKAN ÜLKELER
Seyahatlerimizin başlamadan bitmemesi için gerekli olan transit vize uygulamasını T.C. vatandaşlarına bazı ülkelerde zorunludur. Bazı ülkelerde transit vize almak zorunlu iken bazılarında ise şartlar bulunmaktadır. İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkeler 12 saate kadar olan aktarmalarda transit vize istemez. Çin ve Rusya da 24 saate kadar olan aktarmalardan transit vize istemiyor. Eğer aktarma yapacağınız ülkenin vizesine sahipseniz transit vize almanıza gerek yoktur. (YeniAsır)
Exit mobile version