TransAsia Kazasının Yıldönümü

1 Yıl önce bugün, TransAsia Havayollarının GE235 numaralı uçuşu Taipei Havaliman’ndan Kinmen Havalimanı’na gidecekti. Atr 72-600 tipi uçakta 53 yolcu ve 5 kabin memuru bulunmaktaydı.
TransAsia Uçuş GE235 saat 10:52’de Taipei Havalimanından kalkış gerçekleştirdi. Uçak kalkış yapmaya başladığında yaklaşık 1500ft’de kule ile bağlantı kurdu ve bu bağlantı kurduğu son bağlantı olacaktı. O konuşma aynen şu şekilde geçti ” Mayday, Mayday, Mayday, Engine Flameaout” ve bu konuşmanın ardından kalkıştan yaklaşık 2 dk sonra saat 10:54 de uçak Keelung Nehrine düştü.
TransAsia_Flight_235_crash
Düşerken viyadük üzerinden geçen ve neredeyse yere 90 derecelik açı yapan uçağın düştüğü görüntüler an ve an kayıt edildi. Yoldan geçen bir arabanın saniyelerle kurtulduğu kaza arkadan gelen aracın güvenlik kamerası sayesinde kayıt edilmişti. İşte hafızalardan çıkmayan o kazanın görüntüleri:

Taipei polisi ve itfaiyesi hemen olay yerine gittiler ve şu görüntülerle karşılaştılar:

Olay yerinde polis, itfaiye ve gönüllü kurtarma ekipleri birlikte çalıştılar. Görgü tanıklarının söylediklerine göre uçakta emniyet kemeri bağlı şekilde duran bir çok ceset vardı ve bu cesetleri ancak suyun altına girip emniyet kemerlerini keserek çıkartabildik denilmişti.
Kaza hakkında nihai raporun nisan 2016’da yayınlanması bekleniyor.


	
Exit mobile version