Trabzon-Tiflis Arası Karşılıklı Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon-Tiflis Arası Karşılıklı Uçuşlar İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e düzenlenecek uçuşlar için harekete geçti. Detaylar, uçuş seferlerinin başlaması için son aşamaya gelindiğini gösteriyor.

Trabzon Havalimanı, genişleyen uçuş ağıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. TTSO, havalimanının uluslararası bağlantılarını artırmak amacıyla Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yönelik yeni bir adım attı. Günebakış gazetesinin haberine göre, TTSO yetkilileri, Gürcistan Havayolları ile yapılan görüşmelerde ilk adımı atmış durumda.

Gürcistan Havayolları ile Görüşmeler

Tiflis-Trabzon hattında düzenlenecek karşılıklı uçuşların önündeki engellerin aşılması için TTSO, Gürcistan Havayolları’nın talepleri doğrultusunda hareket ediyor. Gürcistan Havayolları, minimum 100 bilet garantisi talep ederken, TTSO yetkilileri bu talebi karşılamak için oteller, hastaneler ve alışveriş merkezleri arasında paylaştırma yoluna gitmeyi planlıyor.

Görüşmelerde İlerleme

Geçtiğimiz hafta sonu TTSO Başkanı A. Metin Genç liderliğinde yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildi. Bu hafta içinde ise tarafların bir araya gelerek detayları netleştirmesi bekleniyor.

Planlar ve Hedefler

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Gürcistan Havayolları’nın taleplerini karşılamak için çözüm arayışlarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, 100 bilet garantisinin karşılanması için oteller, hastaneler ve AVM’lerle iş birliği yapmayı planlıyorlar. Bu adım, Trabzon’un uluslararası hava trafiğini artırma hedefine katkı sağlayacak.

TTSO Başkanı A. Metin Genç, “Tiflis-Trabzon hattında düzenlenecek karşılıklı uçuşlar, hem turizm hem de ticaret açısından büyük önem taşıyor. Gürcistan ile olan bağlarımızı güçlendirmek için bu hattın açılması kritik bir adım olacaktır,” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir