Trabzon-Kocaeli Arası 1.5 Saate İniyor

Trabzon-Kocaeli Arası 1.5 Saate İniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Kocaeli arasında artan yolcu talebine yanıt vermek amacıyla 9 Ağustos tarihinde başlatılacak direkt uçuşların, vatandaşlara önemli zaman tasarrufu sağlayacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “İlk sefer 9 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. İlk uçak Trabzon’dan 06.00’da, Kocaeli’nden sabah saat 08.25’te kalkacak. 20 Eylül tarihine kadar her Cuma günü düzenlenecek olan uçuşlar ilk etapta 7 hafta süreyle planlandı. Yolcu talebine göre uçuş sayıları ve saatleri artırılabilir” dedi.

Pegasus Havayolları tarafından gerçekleştirilecek uçuşlar, 9 Ağustos ile 20 Eylül tarihleri arasında her Cuma günü yapılacak. Trabzon’dan sabah 06.00’da kalkacak olan uçak, Kocaeli’ne bir saat 50 dakika sonra ulaşacak. Kocaeli’nden hareket edecek uçak ise sabah 08.25’te kalkacak ve yolcular sadece bir saat 30 dakika içerisinde 09.55’te Trabzon’a varmış olacak. Bakan Uraloğlu, “Şehirlerarası otobüslerle yaklaşık 14 saat süren 995 kilometrelik mesafeyi bir buçuk saate indiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında yapılacak uçuşların bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı. “Türkiye’nin doğusuyla batısını yakınlaştırmaya devam ediyoruz. Trabzon ve Kocaeli’ni kapı komşusu yaptığımız bu uygulama ile hem iki şehrin hem de çevre illerin nüfus hareketliliğinin esnekleşmesini sağlayarak ekonomilerine ve turizm potansiyellerine önemli katkılar sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni uçuşlarla, yolculara hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmayı amaçladıklarını belirten Uraloğlu, seferlerin başlangıç tarihinden itibaren yolcu talebine göre uçuş sayılarının ve saatlerinin artırılabileceğinin de altını çizdi. Bu yeni ulaşım alternatifi, hem iş hem de turistik seyahatler için büyük kolaylık sağlayacak.

Exit mobile version