TOPÇU’NUN SEKRETERİNİN ON PARMAĞINDA ON MARİFET…

Ayşe Yanık, THY Genel Müdürlük Özel Kaleminde çalışırken bir ara görevinden ayrılmış tekrar döndüğünde ise, Hamdi Topçu’nun dikkatini çekmiş ve Yönetim Kurulu sekretaryasına terfi etmişti. Bir süre sonra ise Topçu’nun özel sekreteri olarak görev yapmaya başladı. Gece geç saatlere kadar Topçu ile mesai yapıyor, onun temposuna ayak uydurmaya çalışıyordu. Topçunun adeta eli-ayağıydı, ama becerisi ile Topçu’yu rahatlatıyordu. Yıllar yılları kovaladı. 2012’ye gelindiğinde, Yanık’ın adı özellikle Karadeniz yerel basında çıkan haberlerde geçmeye başladı. Yönetim ve Kişisel Gelişim Eğitmenliği unvanı bulunan Yanık, Tayyip Erdoğan’ın memleketi Güneysu’da(Rize) ders verecekti.
TRABZONLU’DAN RİZELİLERE DİKSİYON KURSU
Basında yer alan haberlere göre Güneysu Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığının koordine ettiği çalışma Güneysu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılacaktı. Trabzonlu olan Yanık, Güneysululara “diksiyon, doğru ve etkili iletişim” konularında ders verecek, İstanbul ağzı ile konuşmayı öğretecekti. Haziran 2012’de açılan ilk dönem kursuna 20 kursiyer katıldı. Yanık, kamu kurumlarında çalışan ve belli bir kariyer hedefi olan kursiyerlere 2.5 aylık sürede 80 saat ders verdi, doğru ve düzgün konuşmayı öğretti. Eylül 2012’de ise ikinci dönem kursu ise diksiyonun yanısıra beden dili ve empati konuları ile zenginleştirilerek planlandı.
HANGİ ARA GİTTİN DE KURS VERDİN?
Buraya kadar herşey normal görünüyor. Ayşe Yanık “yöre halkım” dediği hemşerilerine doğru konuşmayı öğretiyor. Ancak akla gelen bazı soruları da sormadan geçmememiz gerekiyor. THY personeli olan Yanık, Haziran’dan itibaren 6 ay süreyle THY’deki görevine devam etmeden bu kursları nasıl verdi? Yıllık izin deseniz değil, bu kadar uzun süre izin kullanılamaz. Ücretsiz izin deseniz, hangi gerekçeyi gösterdi? Güneysu Belediye Başkanına “sunduğu tüm projeleri desteklediği “ için teşekkür eden Yanık, teklif ettiği ve uyguladığı projeler için Belediye veya Kaymakamlıktan bir ücret aldı mı? Konaklaması nasıl sağlandı? Aynı zamanda THY’den de ücret almaya devam etti mi? Kendisine izin veren kişi Topçu mu? Topçu ise, nasıl ve hangi gerekçe ile izin verdi? Tüm bu sorular yanıtlanırsa, aslında THY’de işlerin nasıl yürüdüğü konusunda da bir fikir sahibi olabiliriz. 80 yıllık kurumsal kültüre zarar veren bir başka uygulama ile karşı karşıya olup olmadığımızı daha net anlarız. Unutmadan ekleyelim, Ayşe Yanık halen THY personeli ve kargo memuru olarak görev yapıyor. Yazıyı bitirirken “daha neler duyacağız?” diye kaygılanıyor ve  “Ayşe hanım keşke bu yeteneği ve birikiminden yararlandırmak için Rize’ye kadar gitmeden önce işe patronu Hamdi Topçu’dan başlasaydı da Hamdi Beyin diksiyonu düzelseydi” diyoruz.
 
 

Exit mobile version