TOPÇU'NUN KİTABI SATAR MI, AYCI KALIR MI?

İLKER AYCI KALIYOR…

Değerli okurlar, hayat tuhaftır. Bazen unutulmak iyidir. Günün birinde gündeme gelirseniz geçmişteki hurmalar da size tırmalamaya başlar. O nedenle eşeğin aklına karpuz kabuğu, tilkinin aklına tavuk budu getirecek işlerden, gündeme gelmekten kaçınmak gerekir. Halk dilinde buna “aranmak” da denilir. Mesela adamın gözünün kılı ağarmış, vakti zamanında kızı yaşındakilere sarkmış veya 35 yaşında büyük bir şirketin yöneticisi olmuş, namazında niyazında bilinir ama sekreterine yürümüş hatta bu yüzden karısını boşamış. Neyse daha fazla uzatmayayım. Demem o ki, devri bitenlerin kenara çekilmesini bilmesi, hani o meşhur deyimle “gözlerden uzak bir hayat sürmesi” gerekir. Israrla gündeme gelmeye çalışırsan, millet de seni hatırlar, kalamozayı açarlar.

BAY HAMDİ’NİN KİTABINA PARA VERİLİR Mİ?

Neyse bu haftaki konumuza geçelim. Efendim geçen haftayı Bay Hamdi’nin kitabı ile geçirdik. Tele 1 gibi, KRT gibi muhalif kanallar, Sözcü, Birgün gibi gazeteler Topçu beyin 3. Havalimanı ile ilgili sözlerini manşete çektiler. Gerçekten çok şaşırdım. Neymiş, bay Hamdi “3. Havalimanı gereksiz, Atatürk Havalimanını büyütelim.” demiş de Binali Yıldırım kabul etmemiş ve devleti zarara sokmuş. Yahu arşivler ortada. Geçmişte 3. Havalimanını nasıl ballandıra ballandıra anlattığın ortada. Yakışıyor mu? O gün söylemediklerini bugün “o gün söylemiş” gibi aktarman doğru mu? Bunları okuyunca, açıkçası bu kitabı elim para verip almaya gitmedi bir türlü. Arkadaşın kitabını “bestseller” yapmayalım farkında olmadan… Muhasebecidir arkadaş, hesabını yapmıştır. Beni sevenler, iş-güç sahibi yaptıklarım zaten alır da, benden nefret edenler, işinden gücünden ettiklerim de alırsa rekor kırarım diye düşünmüştür mutlaka… Bu nedenle geçtiğimiz günlerde bir kitabevine uğrayıp şöyle bir göz gezdirmek istedim. Kitap raflarda yoktu. Tezgahın üzerinde gelişigüzel konulmuş kitapların arasında bulabildim. Satıcı arkadaşa “niye bu kitap burada?” diye sorduğumda “Abi nereye koyacağımızı bilemedik.” diye cevapladı. Kitapçıda kitaplar kategorilerine göre ayrı ayrı raflara konulmuştu. Bilim kurgu, Klasikler, Siyaset, Tarih ve saire… Delikanlıya “bana biraz izin ver, şuna bir göz atayım, hangi kategoriye girdiğini söyleyeyim.” dedim. Bir köşede kitabı karıştırmaya başladım. Hep bildik konular. Binali Yıldırım’ın dediği gibi “arşive girin”, orada ne varsa kitaba da o aktarılmış. Tek farkı, sıkıntılı ve sonradan sorun çıkmış konularda hep kendini haklı gösterme çabası… Kitapla ilgili yazı yazanların, söyleşi yapanların AKP içinde muhalif olarak bilinenlere destek atan kişiler olması dikkat çekici. Mesela Karar gazetesi yazarları…

“KAHVE PROMOSYONLU” KİTAP…

Ama birşeyi itiraf edeyim. Açıkçası, Topçu beyin yazım diline ve üslubuna şaşırdım. Beyefendiyi TV’lerde kendi sesinden çok izlemişliğim vardır. Demek ki, konuşma ile yazma arasında çok ciddi fark olabiliyormuş ! Özetle nacizane fikrim, Hamdili yıllarda THY’de çalışmış olanlar boşuna para verip almasınlar. Öyle kayda değer olaylar bulamayacaklar. 8-10 kişiye birer paragraf ayırmış. Mesela, Uçuş İşletme ve Kabin Hizmetleri yöneticilerini (Neşe Kocaoğlu, Emine Lim gibi) yazmış, mesela Coşkun Kılıç’ı yazmış. Hepsi de methiye… Ama bay Hamdi’nin gür saçlı gençlik fotoğraflarını çok merak eden varsa alsın kitabı. Neyse uzatmayalım, birgün bir yerden beleş bulursam okurum. Korsan baskısı yapılsa da 5-10 liraya düşse diyeceğim ama korsanlar da akıllı birader. Çok satan kitabın korsanını basıyorlar ! Unutmadan, daha kitap çıkalı 15 gün olmadı ama internette promosyona başlanmış. Kitapyurdu sitesi, bu kitabı alana 100 gram da kahve veriyor, iyi mi? Ben olsam süzme Çaykur çayı hediye ederdim. Kitaba ayak üstü göz gezdirdikten sonra görevli gence hoşgörüsü için teşekkür edince “Abi hangi kategoriye koyalım” diye sordu. “Valla bırak yine tezgahın üstünde kalsın.” dedim.

TOPÇU’NUN ŞİRKETİNE THY’DEN TRANSFER…

Hamdi beyin büyük oğlu Cengiz Topçu’yu tanır mısınız bilmem. Askerliğini kısa dönem yapmış ve havacılık medyasına da haber olmuştu. İletişim mezunu bu delikanlı eğitimi ile ilgili iş bulamamış olmalı ki, babasının HT Partners şirketinin bünyesinde HT Partners Sigortacılık ve Brokerlık şirketini kurmuş. Şirketin genel müdürü ise, THY çalışanlarının yakından tanıdığı bir isim. Zekeriya Dur. Zekeriya bey 2010 yılında THY’ye girmiş ve Sigorta Müdürü olarak görev yapmış. 2016 yılında da ayrılmış. THY gibi bir şirkette, altında makam arabası üstelik her ay 20.000 lira seviyesinde maaş almak yerine Hamdi beyin şirketinde niye görev almış ki acaba? Arkadaşı tanıyanlar sigorta konusunda iyi olduğunu söylüyorlar. Yani THY’den çıkarılmış olsa bile piyasada kolayca iş bulabilir. Ne hikmetse, gidip bay Topçu’nun şirketine Genel Müdür olarak giriyor. Demek ki, piyasadan ve THY’den daha güzel para veriyor Topçu bey… İşleri iyi anlaşılan.

İLKER AYCI KALIYOR…

Bundan tam 4 yıl önce bir yazı yazmış ve THY’nin Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulunu ihale ile mi aldığını(!) sormuştum. (https://www.airlinehaber.com/thy-futbol-federasyonundaki-o-koltugu-ihale-ile-mi-aldi/)

Bay Hamdi ile başlayan TFF Denetleme Kurulu Başkanlığı, babadan oğula geçer gibi Bay Hamdi’den yeni THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya geçmişti. Aycı bu görevi yaklaşık 4 senedir sürdürüyordu. Dün yapılan TFF seçimlerinde Aycı yine TFF Denetleme Kurulu Başkanı seçildi. Bu da demek oluyor ki, Aycı’nın THY YK Başkanlığı görevi sürecek. Aycı’nın gidişine bel bağlayanlar en az 1 sene daha bekleyecek gibi görünüyor.  Tabii, kalan 1 aylık sürede Aycı beyin ciddi ve vahim bir hata yapmaması kaydıyla ! TFF listesinde tanıdık bir isim de dikkat çekiyor. Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın “oğlu gibi sevdiği” eski danışmanı Tuncay Karartı da TFF Denetleme Kurulu yedek listesinde yer alıyor. Karartı’nın kardeşi Tahir Karartı Teknik A.Ş’de Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğüne getirilmişti.

Bu haftayı Topçularla geçirdik. Herkese iyi bayramlar diliyorum.

Exit mobile version