TK 3739 sefer sayılı Moskova-Antalya uçuşu 16 saat rötar yaptı

TK 3739

Türk Hava Yolları’nın TK 3739 sefer sayılı Moskova-Antalya uçuşu bugün 16 saat rötar yaptı. Uçağın Vnukovo’dan 02:40’ta kalkması planlanıyordu; ancak teknik bir sorun nedeniyle havayolu şirketi yeni saati 19:00 olarak belirledi.

Uçak motor sorunları nedeniyle kalkış yapamadı. Mürettebat yerde kalmaya karar verdi ve teknisyenleri çağırdı.

Yolcular sorunu uçak kalkmaya hazırlanırken kabinde öğrendi. Havaalanına geri gönderilmeden önce koltuklarda üç saat geçirmek zorunda kaldı.

Bir seyahat acentesi çalışanı yaptığı açıklamada, “Müşterilerim o kadar süre uçakta oturduklarını ve daha sonra kendilerine hiçbir yere gitmediğimizin söylendiğini ve bagajlarını almak için sınırdan geri döndüler” dedi. Şehir dışından gelen turistlere bir otel tahsis edildi.

Bir yolcunun açıklamasına göre; “Onarım için gerekli yedek parça mevcut değildi, bu yüzden Türkiye’den başka bir uçakla teslim edilmesini beklemek zorunda kaldık. Kabinde beklerken uçuş görevlileri sıcak ve soğuk içecekler dağıttı ve daha sonra kahvaltı servisi yaptı. Leninsky’deki “Salute “de konakladık. Öğle yemeği ve 1000 ruble karşılığında havaalanında biniş kartı dahildi. Belki her şey istediğimden daha yavaş ilerliyordu ama havayolu şirketi elinden geleni yaptı. Ve ekipman bazen bozulma eğiliminde oluyor” dedi.

Ancak uçağın tamir edilmesini beklememeye karar verenler de vardı. Başka bir ajansa göre, müşterileri Türk Hava Yolları temsilcilerinden kendilerini Antalya’ya giden bir sonraki müsait uçağa yerleştirmelerini istedi THY yetkilileri de bunu reddetmedi.

Exit mobile version