THY,SUNEXPRESS İ GERİ ÇEKİP İZMİR'DEN YURT DIŞINA UÇAR MI?

İZMİR’İ HUB YAPACAĞIZ”
THY Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir’in dış hat uçuşlarında aktarma merkezi yani hub olacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“2016 yılında inşallah İzmir’de dış hat seferlerine başlayacağız. Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya uçulacak. Dış hat uçuşlarında İstanbul doldu. İstanbul’dan günde 600 uçak kalkıyor. İstanbul en önemli merkez bu değişmez. İzmir tabi yurtdışından çok yolcu alıyor şu anda Avrupa’dan da birçok havayolu da uçuyor. Şu anda İzmir’de büyük bir potansiyel var bunun farkındayız. Bizim için en önemli pazarlar Almanya Fransa ve İtalya oluyor. 2016’nın yaz döneminde seferler başlar, o da Nisan ayı olur. Biz İzmir için gerçekten çok ciddi çalışıyoruz. Biz şirket olarak projeler yapıyoruz. İstanbul’a hub (aktarma merkezi) yapalım diyorduk, bitirdik onları. Şimdi sıra İzmir’e geldi. İzmir gerçekten önemli bir şehir.”  DHA
Yorumum: Yukarıda okuduğunuz üzere, THY adına konuşan Temel Kotil, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş,ın İzmir’den THY ismi ile yurt dışına sefer yapın isteğine 2016 da yapacağız diyerek cevap vermiş. Bana gelen duyumlara göre THY’nin mevcut durumda SunExpress aracılığı ile yaptığı İzmir bağlantılı yurt dışı seferlerini kaldırıp kendi ismi ile uçmayı planladığı söyleniyor.
Ekrem Demirtaş senelerdir Temel Kotil ve THY’nin eski yönetim kurulu başkanı Candan Karlıtekin’den İzmir çıkışlı ve Business class lı THY seferlerinin yapılmasını istiyordu.
Temel Kotil, THY olarak 2016 da İzmir’den uçacağız sözünü verdiğine göre SunExpress oradan çekilecek mi,çekilmeyecek mi birlikte göreceğiz.

Exit mobile version