THY’nin Stopover İstanbul Turu Sınıfta Kalıyor…

Türk Hava Yolları’nın büyük bir övgüyle uygulamasından bahsettiği Stopover İstanbul Turu yine personelin yanlış tutumuyla gündemde ki yerini korumaya devam ediyor.
Viyana’dan Singapur’a gitmek için bilet alan yolcu İstanbul Turu için tur otobüsüne kabul edilmedi. Gerekçe ise “OTOBÜSTE YER KALMAMASI” …
Yolcu daha kısa uçuşları tercih etmek yerine İstanbul turu için bu uçuşu tercih etmiş ancak sonuç hüsranla sonuçlanmıştır.
Pasaport kontrolünden sonra otel bankosunun önüne gelen Daniel adında ki yolcu, ilk olarak personel tarafından ve sonra da birim yöneticisi tarafından reddedildi.
Türk Hava Yolları oysa ki bir tek yolcu bile olsa bu uygulamayı duyurduktan sonra icra etmeli ve yolcu memnuniyetini sağlamalıdır. Ayıca transit yolcu çekebilmek adına yapılmış bu uygulama ile müşterilere sağlanan otel odaları ve ikramların şirkete kattığı karlılık oranı da tartışmaya açık bir konudur .
Türk Hava Yolları İstanbul Tour kuralları resmî internet sitesinde şu şekilde duyurulmuştur.
Kurallar ve koşullar
* Web sitemiz, mobil uygulamamız, satış ofisimiz ya da seyahat acentesi aracılığıyla biletinizi alırken uçuş tarihlerinizi İstanbul’da duraklama yapacak şekilde planlamanız gerekir.
* Web sitemiz üzerinden bilet alırken bilet tipi “çoklu uçuş” olarak seçilir. Gidiş-dönüş seyahati seçmeniz durumunda sistem en kısa süreli uçuşları bir araya getirir ve seyahatinizde stopover imkânından faydalanamazsınız.
* Daha önce almış olduğunuz biletinizle de stopover imkânından yararlanabilirsiniz. Ücret kurallarında geçerli olan değişiklik bedelini ve gerekiyorsa ücret sınıfı farkını ödeyerek bu imkândan siz de faydalanabilirsiniz.
* Sistemdeki tüm ücretler İstanbul’da bir kez stopover yapma imkânı sunar. Bazı promosyon sınıfları bu uygulamanın dışındadır.
* Türk vatandaşı değilseniz, vatandaşı olduğunuz ülkenin Türkiye ile ilgili vize uygulamasını uçuştan önce kontrol etmeniz gerekir.

Exit mobile version