THY’nin sefer iptallerine Bakan Uraloğlu’ndan açıklama: Siber saldırı ihtimali yok

THY’nin sefer iptallerine Bakan Uraloğlu’ndan açıklama: Siber saldırı ihtimali yok

Türk Hava Yolları’nda (THY) dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden altyapı sorunu, bir çok seferin iptaline ve binlerce yolcunun mağdur olmasına neden oldu. Türk Hava Yolları’nda (THY) dün akşam meydana gelen altyapı sorunu yüzünden iptal edilen seferlerin nedeni ise belli oldu. Sorunun kaynağı ve çözümü ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, sorunun siber saldırıdan kaynaklanmadığını, altyapıda yaşanan bir aksaklık olduğunu belirtti. Uraloğlu, THY yöneticileri ile sorunu çözmek için çalıştıklarını ve mağdur olan vatandaşların haklarının korunacağını ifade etti.

Uraloğlu, THY’nin bilgi teknoloji altyapısında yaşanan sorunun bütün dünyayı etkilediğini belirtti.

Uraloğlu, ‘‘Bu sadece bir havayolu şirketinin operasyonu değil. Bizim bayrak taşıyıcımız bir şirket. Bu sorunun tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda THY yöneticileri ile çalışıyoruz.’’ dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Uraloğlu, sorunu gece boyunca takip ettiklerini ve gerekli inceleme yapıldığını ifade etti.

Uraloğlu, ‘‘Bir siber saldırı gözükmüyor. Tamamen altyapıdan kaynaklanan bir problem. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Her türlü mağduriyet giderilecek.’’ diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir