THY'nin İlk Dreamliner'ı İstanbul'a İndi

THY’nin ilk Boeing 787 Dreamliner’ı İstanbul’a indi…

Türk Hava Yolları’na bugün teslim edilen TC-LLA tescilli Boeing 787-9 Dreamliner yolcu uçağı, Seattle yakınlarındaki Everett’ten yola çıkarak İstanbul Havalimanı’na saat 15:30’da inişini gerçekleştirdi. Uçuş TK6830 sefer numarası ile gerçekleştirildi.

8 Temmuz’dan itibaren seferlerde kullanmaya başlayacak olan Boeing 787 tipi uçağın ilk seferi ise İstanbul – Antalya olacak.  THY yeni uçağın kabininde tasarım değişikliği yaptı. Business class oturum düzeni 1+2+1 şeklinde oluşturuldu. Yeni ekonomi koltukları ise Türkiye’de TSI şirketi tarafından üretildi.

YENİ UÇAĞIN İSMİ

THY uçağının ismi için de sosyal medya hesabından anket başlattı. 4 isim üzerinden başlatılan ankete bir gün içerisinde yaklaşık 130 bin kişi oy verdi. İşte ankette öne çıkan isim…

Anketin bitimine 2 gün kala kullanılan yaklaşık 130 bin oy arasında en fazla tercih edilen isim Göbeklitepe oldu. Katılımcıların yüzde 52’sinin Göbeklitepe dediği ankette, yüzde 22’si Zeugma, yüzde 19’u Assos, yüzde 7’si ise Perge dedi.

Ankette en çok oyu alan isim Türk Hava Yolları’nın yeni filosuna katacağı Boeing 787-9 Dreamliner’a verilecek.

GÖBEKLİTEPE

Milattan önce 10 binli yıllarda inşa edildiği bilinen ve tarihteki en eski ibadet merkezi olan Göbeklitepe, Şanlıurfa’ya bağlı Örencik köyü civarındaki Tek Tek Dağları’nın eteğinde bulunuyor. İnşasından yaklaşık 1000 yıl kadar sonra üstü kapatıldı. 1995 yılından beri ise arkeolojik kazılarla tekrar gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

İLK SEFER ANTALYA’YA

THY’nin ilk Boeing 787-9 uçakları teslim alındıktan sonra kısa süre iç hatlarda uçacak. THY’nin ilk Boeing 787-9 tipi uçağı 8 Temmuz da saat 08:35’de TK2410 sefer numarası ile İstanbul Havalimanı’ndan Antalya’ya uçacak.

İstanbul semalarında;

Exit mobile version