featured

THY’nin Gaziantep-İstanbul seferini yapan uçağına yıldırım çarptı

 

THY’nin Gaziantep-İstanbul seferini yapan TK2939 sefer sayılı uçağına kalkıştan bir süre sonra yıldırım düştü. Yolcuların büyük panik yaşadığı uçak Adana’ya zorunlu iniş yaptı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Gaziantep – İstanbul seferini yapan TK2939 sefer sayılı uçağına yıldırım çarptı. Yıldırım isabet etmesinden dolayı uçaktaki yolcular büyük panik yaşarken İstanbul Havalimanı’na inmesi planlanan uçağın pilotu Adana Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Güvenli bir şekilde iniş yapan uçakta bulunan yolcuların büyük korku yaşadıkları öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Uçağa yıldırım isabet etmesi doğal bir olay. Uçağın kanat ve kuyruğunda çok sayıda deşarj çubukları vardır ve bunlar yıldırımın getirdiği yüksek elektrik yükünü atmosfere boşaltırlar. Yıldırım uçağa çarptığı yerde küçük bir kaynak lekesi yapar ama, çıktığı deşarj noktasına biraz daha fazla hasar verebilir. Bu hasar genellikle uçağı yolundan alıkoymaz. Adana’ya divert etmesini gerektiren daha önemli bir hasar veya elektronik aletlerde bozulma meydana getirmiş olmalı. Veya, yıldırım uçak içinde çok yüksek desibelde bir patlama sesi yaratmış ve bu da yolcularda hatta, bunu ilk defa yaşayan kabin ekibinde büyük bir panik yaratmış olabilir. THY bir açıklama yapmayacağına göre gerçeğin ne olduğunu öğrenemeyeceğiz.

    Cevapla