THY’nin Boeing 737’si Moskova’da Acil Durum İlan Etti: Otopilot ve Kontroller Arızalandı

THY'nin Boeing 737'si Moskova'da Acil Durum İlan Etti: Otopilot ve Kontroller Arızalandı

Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737, Moskova – Antalya uçuşu sırasında  otopilot ve kokpitteki çeşitli kontrol sistemlerinde ani bir arıza meydana geldi.

Uçak, Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan kalkışının ardından otopilot ve stabilizatör gibi sistemlerin işlevini yitirdiğini bildirdi. Pilotlar, 8,000 metre yükseklikteki uçuşlarını iptal ederek acil bir alçalma manevrasına başladı.

Boeing 737, yaklaşık 15 dakika içinde 4,000 metreye kadar hızla alçaldı ve daha sonra Moskova’nın güneyinde düşük bir irtifada bir saatten fazla süreyle uçtu. Uçuş veri hizmeti “Flightradar24” kayıtlarına göre, pilotlar yakıt tüketimini optimize etmek için birkaç döngü attı.

Otopilot ve otomatik itiş kontrol sistemi sorunları giderilemedi ve pilotlar uçağı manuel olarak yönetmek zorunda kaldı. 24 Haziran Pazartesi sabahı erken saatlerde Moskova-Vnukovo’ya geri dönen uçak, saat 03.30 civarında emniyetli bir şekilde iniş yaptı ve yolcular derhal tahliye edildi. Yolcular, uçağın iniş için hafiflemesi için yaklaşık iki buçuk saat havada beklemek zorunda kaldı.

İki buçuk saat sonra Boeing 737 tekrar havalanarak altı saatlik bir gecikmeyle olay yaşamadan Antalya’ya ulaştı.

Exit mobile version