THY’DEN “U” DÖNÜŞ… THY’DE BİR İLK YAŞANDI

Bildiğiniz üzere Sadece THY’den 211 kişinin işine son verilmişti. Halen yayında olan köşe yazımda kurunun yanında yaşlarında yanması ihtimalini öne sürerek son derece dikkatli olunmasını söylemiş ve FETÖ cü aranıyorsa,emekci kesimden ziyade daha üst makamlarda aranması gerektiğini söylemiştim.
Bu yazım hala gündemini korurken ilk firelerin verilmeye başlandığı duyumları gelmeye başlandı. CHP milletvekilinin kızı olduğu iddia edilen Işıl Fatoş Aras ve İzmir satış ofisinden işten çıkartılan bir kişinin işten çıkartılmasından vazgeçildiği kulislerde söyleniyor.
Öncelikle bu uygulamanın THY’de bir ilk olduğunu söyleyebilirim. CHP Milletvekilinin kızının geriye alınması gercekse , ülke siyasetinde yumuşama sinyali olarak algılanabilir ve tüm yurttaşlarımızın beklentisi bu yöndedir.
İzmir ofisinden işten çıkartılıp geriye dönüş yapan arkadaşımızın ismine bir türlü ulaşamadım. O arkadaşımız da THY’nin sapla samanı ayırt edemeyen kadrolarının eseri olabilir.
Bu işten çıkartılıp sonra “aaaa pardon yanlış yapmışız” tarzı dönüşler eğer doğru ise THY yönetiminin ciddiyetini sarsmış olup bundan sonra da THY’den neden çıkartıldıkları belli olmayan çalışanların önü açılacaktır diye düşünüyorum.
THY tarihindeki bu ilkin diğer haksız çıkartılan kişilere de uygulanmasını diliyorum.

Exit mobile version