THY’den Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Açıklama: “Asılsız”

THY'den Maymun Çiçeği Virüsü İddialarına Açıklama: "Asılsız"

Kongo’da ortaya çıkan ve hızla yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsü, dünya genelinde endişe yaratırken, Türkiye’de henüz bir vaka bildirilmedi. Ancak sosyal medya platformlarında THY’nin uçuşlarda maske ve eldiven zorunluluğu getireceği iddiaları yayıldı.

Söz konusu iddialar, THY’nin İstanbul’dan Afrika’ya düzenlenen uçuşlarda kabin görevlilerine maske ve eldiven takma zorunluluğu getireceği şeklindeki haberler, HavaSosyalMedya adlı X platformu hesabı tarafından yayıldı.

THY’den Açıklama: “Dezenformasyon”

THY yetkilileri, iddiaların asılsız olduğunu ve dezenformasyon içerdiğini belirtti. Yapılan açıklamada, bu tür uygulamaların söz konusu olmadığı vurgulandı. Ayrıca, Sakarya’da Afrika kökenli bir kişide maymun çiçeği virüsü görüldüğü iddialarının da yalan olduğu, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğrulandı. Sağlık Bakanlığı ise maymun çiçeği virüsüyle ilgili korunma yolları ve tedavi yöntemlerini içeren bir rehber yayınladı.

Türkiye’de yetkililer, virüsün takibinin yapıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını belirterek, kamuoyunun endişe duymasına gerek olmadığını ifade etti.

Exit mobile version