Türk Hava Yolları görme engelli yolcularının uçuş deneyimini benzersiz bir uygulamayla kolaylaştırıyor.
Geliştirdiği yeni uygulamalar ile yolcularının seyahat deneyimlerini kolaylaştıran Türk Hava Yolları, Braille alfabesiyle hazırlanmış kabartmalı biniş kartlarını görme engelli yolcularına sunmaya başladı.
Yolcularının tüm ihtiyaçlarını ve beklentilerini hassasiyetle takip ederek ürün ve hizmetlerine yenilikler katan Türk Hava Yolları, bu kez de görme engelli yolcularının hayatını kolaylaştıracak bir seyahat süreci tasarladı. Küresel taşıyıcı, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde bulunan Özel Hizmet Check-in kontuarında, görme engelli yolcularının Braille alfabesi ile hazırlanmış özel bir biniş kartı alabilecekleri yeni hizmetini hayata geçirdi.
Uygulamanın araştırma ve geliştirme sürecinde görme engelli çalışanlarını da projeye dahil eden bayrak taşıyıcı, engelli yolcularının tüm ihtiyaçlarını doğru iç görü ile tespit ederek kabartmalı kart tasarımını oluşturdu. Özel biniş kartlarında, seyahat sürecinde en çok ihtiyaç duyulan; rezervasyon kodu, uçuş numarası, uçuş tarihi ve saati, kalkış ve varış noktaları, uçuş kapı numarası ve koltuk numarası gibi bilgiler Braille alfabesi ile kabartmalı olarak biniş kartına aktarıldı. Atatürk Havalimanı’nın pilot bölge seçildiği uygulamanın yakın zamanda diğer havalimanlarında da görme engelli yolcuların hizmetine sunulması planlanıyor.
Türk Hava Yolları’nın engelli yolcuları için hayata geçirdiği ‘engelsiz seyahat deneyimi’ uygulamaları bununla da sınırlı değil. Bayrak taşıyıcı havayolu daha önce de görme engelli yolcuları için sesli betimlemeli film seçeneklerini ve engelsiz emniyet bilgilendirmelerini uçak içi eğlence sistemlerine dâhil etmişti. Bunlara ek olarak, Türk Hava Yolları ile seyahat eden işitme engelli yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak için, 100’ü aşkın kabin memuru ve yer personeli işaret dili eğitimi alarak işitme engelli yolcuların seyahatlerinde görev almaya başlamıştı.