featured

THY’DE İKTİDAR SAVAŞLARI BÖLÜM 9

KOTİL’İN HEDEFİNDEKİ BAKAN KUZENİ

Gündoğdu’nun gidişi ile görüntüde güçlü Genel Müdür profilini çizmeye başlayan Temel Kotil’in en yakınında Ahmet Bolat bulunuyordu. APK Başkanı olan Bolat, MÜSİAD eski başkanlarından Ömer Bolat’ın kardeşiydi.Kotil ekip kurmakta zorlanıyor, Karlıtekin ve özellikle Topçu’nun köşeleri tuttuğu şirkette makam boşaltmaya çalışıyordu. Hedefindeki isimlerden biri, EBİ (Elektronik Bilgi İşlem) Başkanı Ali Güler’di. Sürekli Güler’in üzerine oynuyordu.Ancak Güler’in arkası sağlamdı. Amcasının oğlu Hilmi Güler Enerji Bakanıydı. Sert kayaya çarpmıştı. Karlıtekin cephesi, Genel Müdür Ticari Yardımcılığında yediği golü unutmamış, hiç müdahale etmeden olup biteni izliyorlardı. Ali Güler’in üzerine daha ısrarla giderse Kotil’in intihar edeceğini düşünülüyordu. Güler AKP iktidara geldiğinde THY’de uzman olarak çalışıyordu. Yeni yönetimle birlikte EBİ Başkanı olmuştu. İTÜ Bilgisayar bölümü mezunuydu. Kotil’in çabalar yetmemiş, Ali Güler her türlü baskıya rağmen koltuğunu korumayı başardı. Ne zaman ki, Hilmi Güler gözden düştü, Ali Güler’in de THY’deki görevi sona erdi. Güler, Ocak 2009’da THY’nin iştiraki SunExpress’ e Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak geçti.

AYRILDIKTAN SONRA ŞİRKET MAİLİNİ KULLANAN BAŞKAN

Hareketlilik devam ediyor, AKP döneminde yönetime gelenler 1-2 sene sonra şirketten ayrılıyordu. Muhasebeye alınan Haluk Dortluoğlu, kısa süre olayları gözlemiş, “tamam” dediğinde de Muhasebe Başkanlığı görevini devralmıştı. Yaşı çok gençti, yeni evliydi. Kasım 2005 geldiğinde şirket içi mail sisteminden atılan bir mesaj, Dortluoğlu’nun ayrılacağını haber veriyordu.Üstelik mesajda, başka bir şirkete geçmek üzere THY’den kendi isteği ile ayrıldığını belirtiyordu.Dortluoğlu 28 Kasım 2005 tarihi itibarıyla görevini bıraktığını söylemiş ama gariptir 15 Aralık günü BİM Finans Direktörü iken şirketin mail sisteminden yeni adresini tüm şirkete duyurmuştu. Bazı kötüniyetliler ise, istifa ettiğini açıklayan Dortluoğlu’nun tazminatlarını eksiksiz aldığını seslendiriyorlardı.

TOPÇU’DAN ADAM GÖNDERME TAKTİĞİ

Bir ayrılık ta Basın cephesinde yaşandı. Gündoğdu’nun Basın Müşaviri olarak atadığı Recep Güvelioğlu’nun sözleşmesinin sonuna gelinmişti. Topçu, Güvelioğlu’nun yumuşak karnını biliyordu.2 yıldır aynı paraya çalışan ve aldığı paradan da vergi ödeyen Güvelioğlu uzun süredir zam bekliyordu. 2004’de zam  alamamış, 2005 Eylül’ünde 3. seneye girerken mağduriyetinin giderileceğini umuyordu. Topçu teklifini yaparken kabul edilmeyeceğini biliyordu:”Aynı paraya çalışırsan sözleşmeni 1 yıl daha uzatalım.” Güvelioğlu kendini zor tuttu ve resti çekti:”Ben bu paraya çalışmam!” Topçu beklediği cevabı almıştı. “Sen bilirsin, hayırlısı olsun” dedi. Güvelioğlu’nun THY macerası 2 sene sürmüştü. Gündoğdu’nun görevden alınmasını gürültü çıkarmadan sessizce geçiştiren, basında bir haber bile çıkarttırmayan Güvelioğlu ödülünü(!) almıştı.

” ORUÇ DEĞİLİM” DİYEN MÜŞAVİR

Aslında Güvelioğlu THY’de çok bile kalmıştı. Kokteyllerde, resepsiyonlarda elde şarap kadehi ortalarda dolaşıyor, THY’nin muhafazakar yöneticilerinin gözünün içine baka baka içkisini yudumluyordu. Rivayet o ki, bardağı taşıran olay  önceki Ramazan ayında yaşanmıştı. Güvelioğlu, öğle arasında üst yönetim lokantasına gitmiş ve hazırlattığı yemekleri afiyetle yemişti. Haber kısa süre sonra Topçu’ya ulaşmıştı. Ertesi gün sonra Güvelioğlu’nu gören Topçu biraz da kinayeli bir ses tonuyla sordu: “Dün öğlen yemekhanedeymişsin” Güvelioğlu hemen cevapladı:”Evet karnım acıkmıştı.” Topçu daha fazla lafı dolaştırmadı: “Sen oruç değil misin?” Trabzonlu Güvelioğlu  kıvırmadı “Değilim!” Topçu zoraki gülümseyerek uzaklaştı. Güvelioğlu  2005 Eylül ayında  görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Yerine ise Mustafa Karaalioğlu’nun tavsiyesi ile İletişim Fakültesi mezunu olan, Akşam Gazetesinin eski Genel yayın Yönetmeni Ali Genç atandı. Garip bir dönüşüm yaşanmış, içkisi ile, esprileri ile rahatlığı ile tanınan Güvelioğlu gitmiş, yerine İmam Hatip mezunu Ali Genç gelmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir