THY’de doluluk oranı yüzde 84. Turizm geliri bin dolarların üstüne çıkarılacak

THY'de doluluk oranı yüzde 84. Turizm geliri bin dolarların üstüne çıkarılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat  bugün 257,621 yolcu taşındığını ve doluluk oranımız %84 olduğunu açıkladı.

Ayrıca Ahmet Bolat, Turizm Bakanlığı ile beraber yapılacak çalışmalarla ülkemizdeki ortalama turizm gelirini bin dolarların üstüne çıkarmaya çalışıyoruz. Direkt İstanbul’a gelecek yolcunun THY’mize de katkısı transit yolcudan daha fazla dedi.

Yapılan açıklamaya göre;

Bugün 257,621 yolcu taşıyoruz ve doluluk oranımız %84. Özellikle Uzakdoğu uçuşlarımız daha dolu. Buna rağmen gelecek hafta başından itibaren 4 gün içinde Seul, Tokyo ve Singapur’da programlar yaparak uçaklarımızla başka yerlere gidecek yolcularımızın İstanbul’a gelmelerini sağlamaya çalışacağız. Turizm Bakanlığımızla beraber yapacağımız bu çalışmalarla ülkemizdeki ortalama turizm gelirini bin dolarların üstüne çıkarmaya çalışıyoruz. Direkt İstanbul’a gelecek yolcunun THY’mize de katkısı transit yolcudan daha fazla.

 

Sonrada Melbourne’a geçeceğiz ve otoriteler ile görüşmeleri yaparak Avustralya’daki başlangıç noktamızı belirleyeceğiz. İstanbul Seul uçuşunu kendi uçağımızla yaparken sonraki 5 uçuşu başka havayollarıyla yapacak ve koltuk, eğlence sistemi ve diğer hizmetleri deneyimleneceğiz. Oralardaki hava durumuna bakınca, 6 güne sığdırılan bu kadar yoğun program için takipçilerimin sağlık önerileri varsa duymak isterim.

Tokyo ziyareti öncesi Japon NHK televizyonuyla bir röportaj yaptık ve “Taş Tepeleri” anlattım. Her anlatışımda atalarımızın bıraktığı bu eserleri daha bir sahipleniyor ve medeniyetin başlangıç kodlarını merak edenleri buraya davet ediyorum. Öncesinde görüştüğüm Şanlıurfa Kültür ve Turizm Daire Bşk. Niyazi Kocadağ artık beni “fahri hemşeri” ilan etti. Günün diğer görüşmesi de ticari yolcu uçakları için batarya üretmesini Airbus ve Boeing kapsamında desteklediğimiz ASPİLSAN Enerji’nin Ahmet Turan Özdemir başkanlığındaki yetkilileriyle oldu. Başkanımız keşke bu platformu kullansa da neler başarmışlar anlatsa. Ben bir Türk olarak gurur duydum.

Exit mobile version