THY’de Dil Krizi: İşten Çıkarma Şoku!

THY

Türk Hava Yolları (THY) Genel Kurul öncesi yaşanan işten çıkarmalarla ilgili tartışmalar sürerken, İnsan Kaynakları ünitesinde hareketlilik yaşandığı bildirildi. Dün ve bugün, yabancı dil seviyelerinde beklenen standarda ulaşamayan kabin hizmetleri çalışanlarının iş sözleşmelerinin feshedildiği öğrenildi.

Yapılan fesih işlemleri sonucu çalışanların kıdem ve ihbar tazminatları ödenerek işten çıkartıldığı belirtiliyor. THY’nin bu işten çıkarma işlemleri, personel arasında büyük şaşkınlık yarattı. Kaç kişinin bu kapsamda işten çıkartıldığına dair kesin bir bilgi bulunmuyor.

Sendikadan Sessizlik Tepki Çekti

Yetkili sendika Hava İş’in sessiz kalması ve Mayıs ayındaki işten çıkarmalarda olduğu gibi herhangi bir açıklama yapmaması ise personel arasında tepkilere yol açtı. Çalışanlar, sendikanın bu tutumunu eleştirerek, daha fazla bilgi ve destek beklediklerini belirtti.

THY’de işten çıkarılan çalışanların yasal haklarının ödenmiş olması bir nebze olsun rahatlama sağlasa da, bu süreçte yaşanan belirsizlik ve sendikanın sessizliği, çalışanlar arasında huzursuzluk yaratmış durumda.

© Özel Haber / AirlineHaber.com

Exit mobile version