THY YERE İNDİRDİĞİ UÇAKLARINI STOKAJ'A ALIYOR

THY ekonomik nedenlerden dolayı yere indirdiği 30 uçağını kış dönemi için stokaj’a (Halk diliyle paketleme) almaya başladı.
.Bildiğiniz ve daha önce yazdığımız üzere Kış sezonunda, talebin düştüğü 5’i iç, 17’si dış hat olmak üzere 22 noktaya seferler iptal edilirken, filodaki toplam 30 uçak da yere indirilerek park pozisyonuna alınmıştı.
Stokaj’a alınan bu uçaklar İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas ve Bodrum havalimanlarında bulunuyor. THY kaynaklarından aldığımız bilgi, THY’nin bu uçakları 2017 Mart ayından itibaren yeniden uçurmayı planladığı şeklinde…
Bu tür kriz dönemlerinde ihtiyaç fazlası uçaklar,park sahası müsait havalimanlarına çekilerek periyodik bakımlarının devam etmesinin yanı sıra uzun süre yerde kalması gereken uçakların, belirli zamanlarda yerde 45 derece çevrilerek lastiklerin hep aynı noktaya basması önlenmeye çalışılınır.  Bu uzun süreli yerde kalma durumlarında ayrıca planlanmış ve zaman isteyen bazı kabin modifikasyonları gibi işlemler yapılabiliyor.

Exit mobile version