THY ve Büyük Havayollarını Zora Sokacak FAA Kararı: 30 Günlük Zorlu Süreç

THY ve Büyük Havayollarını Zora Sokacak FAA Kararı: 30 Günlük Zorlu Süreç

Önümüzdeki 30 gün içerisinde Türk Hava Yolları, Katar Havayolları ve Etiyopya Havayolları gibi büyük havayolu şirketleri ciddi operasyonel zorluklarla karşı karşıya kalacak. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yayımlanan yeni Uçuşa Elverişlilik Direktifi, dünya genelinde kullanılan belirli Boeing 787 uçaklarında kaptan koltuklarının arkasındaki sallanan anahtar kapaklarında yapılacak zorunlu denetimleri ve gerekli bakım işlemlerini kapsıyor.

Uçuş ve koltuk kapasiteleri tehlikede

Verilere göre bu direktif, önümüzdeki ay içerisinde 64.000’den fazla uçuş ve toplamda 18 milyon koltuğa denk gelen bir kapasiteyi tehlikeye atabilir. Özellikle Boeing 787-8 ve 787-9 modelleri bu direktiften en çok etkilenecek uçaklar arasında yer alıyor. Havayolları, bu süreçte uçuş programlarını yeniden düzenlemek zorunda kalacak, bu da yolcular için gecikmeler ve iptaller anlamına gelebilir.

Küresel ölçekte etki

Etihad Airways, All Nippon Airways, Qatar Airways, Türk Hava Yolları ve Ethiopian Airlines gibi havayolu devleri, FAA direktifine uyum sağlamak için önemli uçuş rotalarını ve programlarını yeniden yapılandırma zorunluluğuyla karşı karşıya kalacak. Havayollarının bu denetimleri tamamlama süresi 30 gün ile sınırlı olduğu için özellikle yaz sonu dönemde önemli operasyonel aksaklıklar yaşanması bekleniyor.

© Özel Haber / AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version