THY üst yönetimi ve Yönetim Kurulu üyeleri 3 günlük strateji zirvesinde bir araya geldi

THY üst yönetimi ve Yönetim Kurulu üyeleri 3 günlük strateji zirvesinde bir araya geldi

Türk Hava Yolları üst yönetimi ve Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat açıklamasında;

İştirak şirketlerimizin yöneticileriyle birlikte gelecek hedeflerimiz doğrultusunda 3 günlük bir strateji zirvesinde bir araya geldik. Türk Hava Yolları üst yönetimi ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızın da katıldığı bu etkinlikte iştiraklerimizin staratejik hedeflerini ve planlamalarını dinledik ve bunları hedeflerimiz doğrultusunda değerlendirme fırsatı bulduk.

Her zaman ifade ettiğim gibi Türk Hava Yolları olarak hedeflerimiz büyük. Sizlerle daha önce paylaştığım gibi gelecek hedeflerimiz de büyük. 100’üncü yılımızı kutlayacağımız 2033 yılında dünyanın 59’uncu büyük ekonomisi olma hedefimizin arkasındaki en büyük gücümüz ise yarattığımız ekosistem. Sadece 20 yıl önce butik olarak adlandırılan bir havayoluyken artık küresel havacılığa yön veren dünyanın en değerli dokuzuncu havayoluyuz. Bugün Türk Hava Yolları’nın ilgili sektörlerde hizmet veren başarılı 18 iştiraki bulunuyor. Hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte çalışmamız, markamıza, havacılığa ve ülkemize sağladığımız katkıyı artırmamız şart.

İlk kez gerçekleştirdiğimiz bu zirvede tam iki gün sabah 9’dan akşam 6’ya kadar iştiraklerimiz 2023 performanslarını ve gelecek 10 yılın proje ve hedeflerini anlattılar. Şirketlerimizin Genel Müdür ve Yardımcılarından oluşan ekipleri hemen hemen tüm oturumlara katılarak nasıl daha fazla ortak sinerji üretiriz konusunda da “kafa yordular”. Malum 10 yıl içinde “THY’nin karının yarısından fazla bir karı da iştirak şirketlerimizin getirmeleri” gibi bir hedefimiz var. Ben arkadaşlarımızın sunumlarından gayet mutlu oldum ve bu hedefi 5-6 yılda yakalayacaklarına kani oldum.

Bu zirvenin çıktıları üzerinde çalışmaya devam edip Mart 2024 öncesinde “TK-İŞTİRAKLER Gelecek 10 Yıl” başlığı altında bir kitabı da yayınlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda bu buluşmaları geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Muhtemelen bir sonraki zirveyi başka bir şehrimizde yapacağız.

Belki rakamları duyuyorsunuz, bu sene turizm güzel gidiyor ve 56 milyar dolar gelir rekoru bekleniyor. Sadece kaldığımız otel değil etraftaki tüm oteller de doluydu. Görüştüğümüz otel sahiplerine “kültür ve tarih turizm”ine de katkı sağlanmaları için öneriler sunduk, yorumlarını aldık. Odalardaki televizyonlarda otellerinin tanıtımlarının yanında Türkiye tanıtım filimlerini döndürmek, “Taştan Tepeler”le alakalı görseller ve objeleri sergilemek gibi.

Günün yorgunluğunu akşam yemeklerinde sohbet ederek attık. Pazar sabahı son değerlendirme toplantısı 9:30’daydı. Namazdan sonra belki biraz yüzeriz diye birkaç arkadaş sözleştik. Ama önce rüzgarlı sonrada şimşek ve yıldırımlarla dolu bir yağış bizi bekliyormuş. Kahvaltılı değerlendirme toplantısı sonrası ayrılırken herkesin yorgun ama mutlu olduğunu gözlemledim.

Katkılarıyla hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan tüm iştiraklerimize ve çalışma arkadaşlarımıza, zirveye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurduğumuz ekosistemi hem dikey hem de yatay genişleterek hedeflerimize ulaşacağımıza gönülden inanıyorum.

Exit mobile version