Thy uçağında yolcu kokpite saldırdı

Türk Hava Yolları yolcuları çığlık atan ve uçağın kokpitine saldıran adamı bastırdı….

Türk Havayollarına ait Boeing 737-9F2 tipi ve TK680 sefer sayılı uçakta Sudanlı bir yolcu olay çıkarttı. İstanbul’dan Hartum (Sudan) seferini yapan uçak kalkışından yaklaşık 2 saat sonra İstanbul’a geri dönmek zorunda kaldı.

Kalkıştan kısa bir süre kabin memurlarını iterek kokpit kapısına saldıran yolcu daha sonra uçak camına tekme attı. Hemen akabinde oksijen maskesinin olduğu kapağı kırarak maskeyi yüzüne tutmaya çalıştı. Sudanlı yolcu nefes alamadığını ifade etmeye çalıştı.

Kabin memurlarının ve yolcuların müdahelesi üzerine yolcu etkisiz hale getirildi. Yolcuyu sakinleştirmek için yaklaşık 15 dakika uğraşıldı. Bu süre zarfında diğer yolcular da korkudan bağırıyorlardı ve çocuklar ağlıyorlardı. Sudanlı yolcu ilk önce sakinleşmesine rağmen bir süre sonra sonra tekrar nefes alamadığını söyleyip kokpit kapısına saldırdı. Kabin memurları ve yolcular bu sefer plastik kelepçe takarak yolcuyu etkisiz hale getirdi. Kokpit ekibi kalkışından iki saat sonra İstanbul’a geri dönüş kararı aldı. Uçakta yılculuk yapan Associated Press Fotoğrafçısı Hüseyin Malla olay görüntüsünü çekti.

İstanbul’a inişinin ardından 35 yaşındaki Sudanlı yolcu polis ekiplerine teslim edildi. Türk Hava Yolları’nın yolcu hakkında yasal işlem başlatıp başlatmayacağı henüz bilinmiyor.

Exit mobile version