featured

THY TÜM PERSONELİNE MAAŞ+İMZA PARASI VE TAZMİNATLARINI ÖDEDİ

THY yönetimi almış olduğu karar ile Hava-İş veya Hava-Sen li olmasına bakılmaksızın tüm farkları ve imza parası olan 5000TL leri ödedi.

Bilindiği üzere THY daha önceden verdiği beyanatında Hava-Sen lilerin geçmiş farklarını ve imza parasını alamayacaklarını bildirmişti.

Bu gelişmeden sonra hak kaybı yaşamamak için Hava-Sen’den Hava-İş’e geçenlerin tekrar geriye dönmesi bekleniyor.

Bildiğiniz üzere imzalanan 3 yıl süreli anlaşma çerçevesinde personel maaşlarına; 2019’un birinci 6 ayı için enflasyon + yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon + yüzde 1,5, 2020’nin ilk 6 ayı için enflasyon + yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon + yüzde 1,5, 2021’in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon + yüzde 1 oranlarında zam yapılması karara bağlanmıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Aynı durum teknikte mevcuttu ama sendika üyesi olmayanlara bu farklar ve imza parasıda yatmamıştı niye böyle bir ayrımcılık yapıyorlar. Ayıp ayıp kul hakkı yemeyin.

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    İnsanın refah payı yüzde 1 mi yazık çok yazık enflasyon gerçek değil dolar desen 6 lira hep geri gidiyoruz ülkecek batiyoruz boğulan da biz olacağız bu anlaşma yapanlar değil ilk onlar terkedecek gemiyi

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Hangi yüzle dönecekler Hava Sen e…

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      havasen ‘den giderken paraları alıp geleceklerini söylemişlerdi.yani hangi yüzle durumu yok zaten söyledikleri amaca gittiler alınca geldiklerinde de ben havasenli olarak cok sevineceğim şahsen.kute llanıp havaişi dönmüş olacaklar da havaiş in durumu da ortada …

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Ben havasen’den hiç ayrılmadım ve yine de yattı. Demek ki onur lazım önce insana. Ona kullanmak değil kullanılmak deniyor. Eğer şirketin pilot ihtiyacı olmasaydı bunları herkese vermezdi. Şirket şimdi gördü 20bin için takla atan kaç kişi var. Bundan sonra hiç bir hak geri alınamaz. Havasen de kapatsın dükkanı. Üyesini tutamayan sendika hiç bir zaman başarılı olamaz.

      Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Torpilli tosuncukların cebi doldu ne güzel !!!

    Cevapla