THY, Tip Yetkisi Olmayan II. Pilot Adaylarına Yeni Kapılar Açıyor

THY, Tip Yetkisi Olmayan II. Pilot Adaylarına Yeni Kapılar Açıyor

Türk Hava Yolları (THY), genç pilot adaylarına kariyerlerinde büyük bir adım atma fırsatı sunuyor. “Take-Off 101” adı verilen bu özel programla, A320 ve B737 uçak tiplerinden birinde güncel tip yetkisine sahip olmayan II. Pilot adayları için yeni bir işe alım süreci başlatılıyor.

Başvurular, tip yetkisi olmayan II. Pilot adayları için cazip bir fırsat yaratırken, THY, bu süreçle yetkin ve donanımlı pilot kadrosunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Kimler Başvurabilir?

THY’nin duyurduğu ilana başvurabilmek için bazı temel şartlar bulunuyor. Adayların T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, 01.01.1984 sonrası doğmuş olması, en az lise mezunu olması ve uçuş kusuru ya da disiplinsizlik gibi konularda ceza almamış olması gerekiyor. Ayrıca, daha önce THY’den ya da iştiraklerinden disiplinsizlik sebebiyle ayrılmış olmamak da aranan şartlar arasında.

Teknik Gereksinimler

Başvuru yapacak adayların, güncel bir CPL/IR(A) ya da ATPL(A) sahibi olmaları, MEP/IR yetkisine sahip bulunmaları ve A-UPRT ile MCC eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Başvuru sürecinde bu sertifikalara sahip olan adaylara öncelik tanınacak.

Sağlık ve Dil Şartları

Sağlık kriterleri ise oldukça net. Adayların SHGM tarafından onaylanmış bir Class-1 sağlık sertifikasına sahip olması, ayrıca başvuru aşamasında 30 gün içerisinde düzenlenmiş “uçuşa elverişli” sağlık raporunu sunmaları gerekiyor. Dil yeterliliği açısından da adayların İngilizce seviyesinin ICAO Level 4 veya üzerinde olması şart koşuluyor.

Kariyer Fırsatına Adım Atın!

Türk Hava Yolları, bu yeni programıyla II. Pilot adaylarına prestijli bir kariyer fırsatı sunarken, sektörün en büyük oyuncularından birinde görev alma şansı sağlıyor. Başvurular yalnızca internet üzerinden alınacak ve başarılı olan adaylar, İngilizce testleri, simülatör sınavları ve teknik mülakatlar gibi zorlu değerlendirme süreçlerini geçerek THY ailesine katılma şansı elde edecek.

İlgilenen adaylar için başvuru süreci başladı ve kariyerinde fark yaratmak isteyen pilotlar için büyük bir fırsat sunuluyor.

Başvuru için tıklayınız…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir