THY TEPE YÖNETİMİ TEKNİK A.Ş İÇİN NABIZ MI YOKLUYOR.

Bilindiği üzere THY çalışanlarına bu sene verilmesi gereken zam miktarı olarak ilk ve ikinci altı aylık olmak üzere %4 yerine %1.5 zam uygulaması sözde anket ile kararlaştırılmıştı. Bu nasıl yapıldığı ve değerlendirildiği muamma anket çalışması sonucunda,Hava-İş sendikası ile THY işvereni aynı protokole imza atmıştı.
Bu protokolde yazılı olan “İşbu Tadil Protokolü Hava-İş Sendikası üyelerini bağlar. Aksi işbu Tadil Protokolünde belirtilmediği sürece, THY hangi statüde olursa olsun Hava İş Sendikası üyesi olmayan tüm personele yukarıda yer alan zam oranlarından daha yüksek bir zam yapmayacaktır. Aksi takdirde bu Tadil Protokolü geçersiz olacaktır.
İfadesi hangi anlamda söylenmiştir. Teknik A.Ş çalışanları, bu maddeye yönelik yorumlar yapmakta ve hangi statüde olursa olsun ifadesinin kendilerini mi hedef aldığını sorguluyorlar. Hangarlarda yayılan bu dedikodu, nabız yoklama gibi…
Teknik A.Ş %100 THY’nin olan bir şirkettir.. Farklı iş kollarında ve farklı sendikalar tarafından temsil edilmektedirler. Bu nedenle bu maddede ifade edilen ve Teknik A.Ş çalışanlarını şüpheye sokan madde Teknik A.Ş çalışanlarını bağlamaz. Hava-İş in bu maddede ifade etmek istediğinin, THY deki üye olmayan çalışanlar ve kapsam dışını kapsamakta olduğunu düşünüyorum. 
Teknik A.Ş nin 1 ocak 2017 den itibaren geçerli olan ve ilk zamlı maaşın 8 Şubat 2017 de yansıyacağı sözleşme zammı %5,23 dür. Bu konuda görüştüğüm Teknik A.Ş ve Çelik İş Sendika yetkilileri, şimdilik bu tür bir çalışma içinde olmadıklarını ifade ettiler.
Ancak bu konuda yinede THY tepe yönetiminin alacağı karar önemlidir. Bu konuda yapılacak oldu-oluyor gibi söylemlerden bu aralar kaçınmak gerekir. Konuyu kaşımanın gereği yoktur. Nabız yoklanıyor olabilir.  Son derece dikkatli olmakta fayda var.
Önce karar alınsın sonra konuşalım. Henüz ortada net bir söylem yok. 
Sefa İnan
 

Exit mobile version