THY Teknik'te Maaş Zammı İddiaları: Gerçek Ne?

THY Teknik’te Maaş Zammı İddiaları: Gerçek Ne?

Bugün bazı medya kanallarında çıkan haberlerde, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. çalışanlarına yüzde 25 ila yüzde 30 oranında maaş zammı yapılacağı öne sürüldü. Habere göre, zamlı maaşların kısa süre içinde hesaplara yatırılacağı ve yılbaşında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında ek bir maaş artışı yapılacağı iddia ediliyordu. Ancak bu haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Yalan Haber 

Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, THY Teknik bünyesinde böyle bir maaş zammı kararı alınmadı. Airline Haber olarak görüştüğümüz yetkililer, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve maaş zammına dair iddiaların tamamen yalan olduğu belirtildi.

Sektördeki Zam Beklentileri

Havacılık sektöründe küresel ekonomik dalgalanmalar ve enflasyonist baskılar maaş zamları konusunda beklentiler yaratmış durumda. THY Teknik çalışanları da uzun süredir ücret artışı beklentisi içindeler. Ancak, mevcut durumda çalışanların zam talepleri karşılanmış değil ve yeni bir maaş artışına yönelik resmi bir adım atılmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 3 hafta önce

    Bunlardan medet ummayın arkadaşlar.
    Önünüze bakın.
    İngiltere’deyiz.
    Ortalama 6000£ maaş alıyoruz. Herkes memnun.
    İlanlara başvurun, ilan yoksa mail yolu ile iletişime geçin. Burada ihtiyaç çok haberiniz olsun.

  2. Gerçeği söyleyeyim: THY yer hizmetleri fiyatına teknik bakım alıyor. Bunu uçağın defterine imza atan B1 C/S ini insan yerine koymayarak yapıyor üstelik. İşine gelince bizim uçağımız, işine gelince aynı çatıdayız mesajı. Verdiği kıyafet, sabah verdiği sandviç, AHA, jump seat hepsi ortada. Yarın bir gün airbus filosuna sahip şirketler de uyanır adam almaya Türkiye’ye gelirse o zaman görücem ben sizi.

  3. 3 hafta önce

    Şirketin elindeki genç yetenekli teknisyenler birbir yurtdışına gidiyor ama gel gör ki şirketin umrunda değil üstelik birde yetkilendirme olaylarını zorlaştırıyor uçak sayısı artıyor bakalım işin sonu nereye varacak

25 Yorum

  1. 2 hafta önce

    Bu şirketin yetiştirdiği ama kıymet vermediği insanlar yurtdışına kaçtığında asıl üzülen, işi asıl yapanların üzerinden geçinen asalaklar olacak. Sirket ise bu tip insanlar ile sürekli zarar ettiğini görüp 10 lira vermekten kaçtığı adamlar yerine 20 lira verip yabancı adam alacak. Yöneticiler sırf hata yaptık dememek için paraya da kıyar fahiş rakamlar ile adam çalıştırır. Zaten en ufak hakkını arama çabasında kapıyı gösteren bir anlayış var. Her bölümden herkesin dilinde bir yurtdışı türküsü almış gidiyor. Sirket yakında yurtdışına çıkış kısıtlaması getirir. Adam resmen gezmeye değil iş bağlamaya gidiyor yurtdışına.

    Cevapla
  2. 2 hafta önce

    Zamanında para yüzünden kaç tane elaman kendi isteği ile işten çıktı hemde tecrübeli kişiler bu kişileri neden geri cagirmiyosunuz cagirsaniz olmezsiniz iscinize sahip çıkın sahip

  3. 2 hafta önce

    Amaç şirketin değerini kafalarda değersizleştirip satmak örnek Ajet ikincisi de teknik a.ş. hayırlı olsun

  4. 2 hafta önce

    Yurt dışındaki hava yolu şirketleri zarar ederken,Thy muazzam kar ediyor,sebebi buymuş demekki.

  5. 3 hafta önce

    Ülkede dolar euro çok ucuz olduğu için thy teknisyenleri yillik ortalama 3 4 bin euro alıyor bu yuzden 5bin euro için gitmeye gerek yok diyenler oluyor. Yarın bir devalüasyon olsa hatta onu bırakın dolar sadece olması gereken yere 45 50 lere gelse yurt dışındaki 5bin euro buraya göre x2 ve üzeri olacak. İşte o zaman asil buyuk kavimler göçü başlayacak… Bu daha iyi gunlerimiz. Kulağının üzerine yatan, cobancesme de 2bin kişi sirada, kimse kendini vazgeçilmez görmesin diyenler ben görmedim bilmedim duymadım demesin. Bir yetkili teknisyen kolay yetişmiyor. C/s olarak Şubatta gittiğim tip kursunun yetkisi daha gelmedi. Hey yavrum hey

  6. 3 hafta önce

    bizim yönetici tayfa süper zeki insanlar bakın 30 bin euro’yu bastırın sizi b1 yapalım kampanyası başlattılar . taksitle maaşından kesilecek. valla bunlar boşuna burada çalışıyorlar EMIRATES QATAR falan bunları havada kapar.

  7. 3 hafta önce

    Şirkette yetkili teknisyen olabilmek için yabancı dil puanı,mesleki yeterlilik,tecrübe,kalite denetimi gibi birçok aşamadan geçerken neden şef müdür vb yönetici hiçbir kriteri olmadan yonetici seçiliyor?Yonetici seçilme kriterleri neler ? Dünyanın neresine giderseniz gidin özellikle böyle ciddi bilgi birikimi tecrübe isteyen bir alanda nasıl oluyor ? Neden başka firmalarda bu sistem geleneksel iken bizim şirketimizde böyle ? Kulun adaleti şaşar ama ALLAH’IN adaleti şaşmaz!!!

  8. 3 hafta önce

    Olsun hayali bile güzeldi. Bize bu hayali kurduran yalancı arkadaşa şükranlarımı sunarım. Arada böyle haberler yapın lütfen kısa zamanda olsa sevinmeye bahanemiz oluyor.

  9. 3 hafta önce

    Türkiye’de gereksiz para basmaya devam edildiği için enflasyon çok yüksek ve dolar baskılandığı için de TL aşırı değerli.

    Bu durum yaklaşık 3000 Dolar maaş alan bir yetkili teknisyeni aslında 2000 Dolar maaş alım gücüne sahip hale getiriyor. Bu sebeple kimse aldığı maaşın dolar bazında yüksekliği ile ilgilenmiyor artık.

    Bu durumda yurt dışı ile maaşları kıyaslamanın anlamı kalmıyor. Benim arkadaşlarım daha düşük maaşa bile gidiyor Avrupa’ya. Ana sebep ekonomik istikrarsızlık, şirkette kendini değersiz hissetme, çalışanların çocukları için ülkede gelecek görememesi, ülkenin sığınmacılar tarafından işgale uğraması, adalet duygusunun yitirilmesi ve sağlıklı gıdaya erişimin artık imkansız hale gelmesidir. Maaş konusu inanın bu sebeplerin çoğundan daha alt sıralarda yer alıyor.

    Sektörde yetkisiz teknisyenlerin bile EASA lisansı ile Avrupa’ya rahatça gidebileceği derecede bir açık varken, THY Teknik’in yetkili teknisyenleri şirkette bu değersizleştirme yaklaşımıyla nasıl tutacağını merak ediyorum doğrusu.

    Hat bakımdan nerdeyse her ay istifa eden sayısı artıyor. Şirket ise hâlâ bu sorunların çözümü için doğru adımları atmak yerine spekülatif haberler ile belki istifaları geciktiririm düşüncesinde maalesef.

  10. 3 hafta önce

    Airline haber kaynağınız nedir sırf rakip haber kanalıni kötü göstermek için mi bı umut yeşerdi onuda kurutunuz iki saatte

    • Yönetici 3 hafta önce

      Değerli Ali Cabbar,

      Bizler haberlerimizi teyit etmeden yayımlamayız. Eğer yazımızı okuduysanız, ilgili kişilerden alınan bilgiler doğrultusunda yapılmış bir haber olduğunu görebilirsiniz. Sırf tıklanma uğruna haber yapan bir site değiliz, hiçbir zaman da olmayacağız. Yaptığımız haberin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, konu hakkında bir bilginiz, belgeniz veya video içeriğiniz varsa, lütfen sefainan@gmail.com adresine yollayabilirsiniz; bunları da yayınlamaktan çekinmeyiz.

      Diğer konuyla ilgili olarak, kimin ne haber yaptığı bizi ilgilendirmez. Bizim yayın akışımız her zaman bellidir ve takipçilerimiz de medyada çıkan haberler konusunda güvenilir bir site olduğumuz için bize sorma gereği duymuştur. Eğer bir konuda yüzlerce telefon alıyorsak, bu bizim ne kadar güvenilir bir site olduğumuzu gösterir. THY Teknik veya diğer haberlerimize yapılan yorumlara bakarsanız, konunun gerçek muhataplarının da durumun farkında olduğunu anlayabilirsiniz.

      Saygılarımla,
      Editör

  11. 3 hafta önce

    It doesnt make sense to pay someone so much money, who is tightining screw ;)

    • 3 hafta önce

      İngilizce yorum yapmadan önce, “relative clauses” konusu öğren önce. yada git vida sıkan bi teknisyene öğretsin sana. Boş yapma…

      • çift vurup tek saymısın kral :)

      • 3 hafta önce

        Bu cümle benim şahsıma ait değil. Ordaki ironiyi anlayamadın ise benim sorunum değil. Ben de teknisyenim merak etme. İngilizce konusunda ender bilgine ihtiyacım olur ise seni bulurum.

        Cevapla
        • 3 hafta önce

          Aaaa Türkçe biliyomuydun sen? Ne meraklısınız dimi sömürge hintliler gibi, ingilizce konusmayı statü olarak görmeye. Haaa bi problem var konuşmayı beceremiyosun bi de. Simdi git boş yapma. Yada senin anlıyacağın ingilizceyle soyliyim. DONT MAKE EMPTY !!!

          Cevapla
        • 3 hafta önce

          Boş boş laf yapmayın. İyi kazanıyorsunuz. Azcık şükredin. Çoğunuz şükürsüzsünüz. Reisi kızdırmayın wallaha satar ha köyü

          Cevapla
    • 3 hafta önce

      Olmasa olmazdınız ofisten mail atarak olmuyor işler

    • 3 hafta önce

      Tighten* olacak eminönü kebapçısı kardeşim

  12. 3 hafta önce

    Şirketin elindeki genç yetenekli teknisyenler birbir yurtdışına gidiyor ama gel gör ki şirketin umrunda değil üstelik birde yetkilendirme olaylarını zorlaştırıyor uçak sayısı artıyor bakalım işin sonu nereye varacak

  13. Gerçeği söyleyeyim: THY yer hizmetleri fiyatına teknik bakım alıyor. Bunu uçağın defterine imza atan B1 C/S ini insan yerine koymayarak yapıyor üstelik. İşine gelince bizim uçağımız, işine gelince aynı çatıdayız mesajı. Verdiği kıyafet, sabah verdiği sandviç, AHA, jump seat hepsi ortada. Yarın bir gün airbus filosuna sahip şirketler de uyanır adam almaya Türkiye’ye gelirse o zaman görücem ben sizi.

  14. 3 hafta önce

    Her ay zam olmalı beklenti hep o yönde.

  15. 3 hafta önce

    Bunlardan medet ummayın arkadaşlar.
    Önünüze bakın.
    İngiltere’deyiz.
    Ortalama 6000£ maaş alıyoruz. Herkes memnun.
    İlanlara başvurun, ilan yoksa mail yolu ile iletişime geçin. Burada ihtiyaç çok haberiniz olsun.

    • Çocukların okul işlerini halledeyim.Seneye bende aranızdayım inşallah

    • 2 hafta önce

      İngiltere için SHGM lisanlarini tanıyacağı bilgisi veriliyor, acaba olacak mı ? Easa lisansımiz olsa ben de durmam, umarım İngiltere SHGM lisansimi tanır da biz de geliriz