THY Teknik Emeklilik Politikası Hakkında Bilgilendirme Yaptı

THY Teknik Emeklilik Politikası Hakkında Bilgilendirme Yaptı

Türk Hava Yolları Teknik çalışanlarına Emeklilik Politikası Hakkında Bilgilendirme Yaptı.

Yapılan açıklamada;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Şirketimizin en değerli sermayesi olan insan kaynağımızım iş ve sosyal refahının desteklenmesi amacıyla, kurumsal hafıza ve tecrübe aktarımı gibi kıymetli katkılar göz önünde bulundurularak güncellenen  Emeklilik Politikamızın sizlerle paylaşmıştık. 31 Mart 2023 tarihinde düzenlenen ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ (EYT) kanunu kapsamında olan çalışma arkadaşlarımız için yapılacak düzenlemeyi bilahare ileteceğimizi belirtmiştik.

Şirketimize yaptıkları ve yapmaya devam edecekleri kıymetli katkılar göz önünde bulundurularak. EYT kapsamındaki arkadaşlarımız EYT kanunu çıkmadan önce geçerli olan emeklilik yaşlarını doldurana kadar deneyim ve emekleriyle Şirketimize katkıda bulunmaya devam edebileceklerdir.

Bununla birlikte Teknisyen iş grubunda ve Hekim iş grubunda bulunan çalışma arkadaşlarımızın, EYT kanunu öncesinde geçerli dan emeklilik tarihlen geldiğinde teşvikten yararlanabileceklerdir. Bu çaptaki arkadaşlarımızın, EYT kapsamında ya da yaşını açıkta bekleyen statüsünde Şirketimizden ayrılmaları durumunda veya birim yöneticilerinin talebi – üst yönetimi onayı doğrultusunda çalışma sürelerinin uzatılması durumunda teşvik kapsamı dışında değerlendirilecektir.

Saygılarımızla.

İnsan Kaynakları Başkanlığı

Exit mobile version