THY Teknik Çalışanlarından Özçelik İş Sendikası’na mesaj

THY-Teknik-Çalışanlarından-Özçelik-İş-Sendikası'na-mesaj

 

Bugün tarafımıza gelen bir mesajda, görüleceği üzere  THY Teknik A.Ş Çalışanları tarafından Özçelik İş sendika yetkililerine olmazsa olmazları dile getirildi.

Sitemiz üzerinden yapılan yorumda sendika yetkililerine gönderilen mesajın çok uzun olması nedeniyle “OKUYUCU MEKTUPLARI” bölümünde yayınlamayı uygun gördük.

İşte THY Teknik A.Ş Çalışanları tarafından yapılan o yorum;

Sayın Özçelik İş Sendikası yetkilileri,

Bizler UBB/HBB’ a bağlı müdürlüklerde 10.0 ve 10.3 iş grubunda çalışan yetkili ve yetkisiz teknisyenleriz.

Aşağıda 7. Dönem TİS’te çözülmesi gereken en büyük problem olarak Şirket Yönetimi’ ne belirtilen ve kırmızı çizgi olarak lanse edilen Teknik Destek Personeli iş grubu hakkında naçizane birkaç öneri ve ricada bulunacağız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki bizlerin bahsettiğimiz TDP olarak çalışan arkadaşlarımıza yapılacak seyyanen ya da ekstra yapılacak zamdan dolayı elde edecekleri maddi kazançlar ile bir sorunu bulunmamaktadır.

Emeklerinin karşılığı olarak elbette hak ettikleri ücretleri almalarını destekliyoruz.

Ancak;

Hemen aşağıda birkaç madde ile belirttiğimiz üzere TDP arkadaşların 7. Dönem TİS te geçirilmek istendiği 10.0 kademe fikrine bir şerh koymak isteriz.

1-İşe alımdaki kriter TDP iş grubuna istihdam yapılırken aranan kriterler ile Teknisyen iş grubu istihdam kriterleri arasında birçok fark bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü şu anda şirketimizde çalışan 10.0, yeni işe girecek teknisyen kriterlerini sağlayan mezun veya sektörde çalışmakta ya da işsiz olan yetkili/yetkisiz teknisyen arkadaşlarımıza haksızlık olacağını düşünmekteyiz.

 

2-İşin %65 inin TDP tarafından yapıldığı iddiası Operasyonel anlamda düşünüldüğünde direkt/endirekt bakıma katılımda ve kritik süreçlerde şu an UBB/HBB olarak mekanik ve aviyonik birimlerinde çalışan TDP neredeyse bulunmamaktadır. Bu şartlar ile düşünüldüğünde işin %65 ini TDP’nin yaptığını ihtimal dahilinde bulmuyoruz. Tabii atölye/kabiniçi birimlerinde bu arkadaşlarımız daha çok rol alıyor olabilir ancak TİS’ te şirket Yönetimi’ne veya sahada sendika görevlisi arkadaşların bizlere bu söylemini sürekli dile getirmelerini bizlerin kritik süreçlerde zaman baskısıyla verdiği emeğe bir haksızlık olarak düşünüyoruz.

 

3-HABOM Teknisyen – TDP karşılaştırması Sendika görevlisi arkadaşların sahada yüksek sesle dile getirdiği belirttiğimiz karşılaştırmada derin bir fark bulunmaktadır. Bu da şudur ki; Habom’da iki farklı şirkette ama aynı skalada çalışan Teknisyen iş grubu tekniğe geçiş aşamasında doğal olarak yine aynı skalada istihdam edilmiştir. TDP’de ise aynı şirkette doğrudan/şartsız sebepsiz TİS ile skala değişimi istenmektedir. Bunun ne kadar akla uygun olduğunu sorgulamaktayız. Kaldı ki mevcut durumda zaten Şirket TDP arkadaşlarımıza sınav, yeterlilik vs şartları ile Teknisyen Unvanı vaat etmektedir.

Küçük bir örnekle bunu açıklayacak olursak 1. Madde’ deki kriterden yola çıkarak hemşirelik eğitimi almış ve hemşire olarak çalışan birinin TİS te atılan bir imzayla doktorluğa geçişinin yapılması ne kadar mantıklıdır? Bütün bu durumları dikkate alırsak 7. Dönem TİS toplantıları’ nda belirtilen kırmızı çizginin TDP iş grubuna yönelik değil de bütün çalışanları(TDP, Teknisyen, Uzman, Mühendis, Memur gibi) kapsayacak şekilde ve ücret zamları/sosyal yardımlar/kademe ilerleme süresinin düşmesi/yetki tazminatları vb. gibi maddelerin kırmızı çizgi olması gerektiği kanaatindeyiz.

Exit mobile version