THY Teknik A.Ş. Çalışanlarına Uçuşlarda Çifte Standart Şoku

THY Teknik A.Ş. Çalışanlarına Uçuşlarda Çifte Standart Şoku

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle memleketlerine gitmek için aileleri ile havalimanında bekleyen Teknik A.Ş. çalışanları, uçuş sıralamalarındaki usulsüzlükler nedeniyle büyük bir şok yaşadı. 1 Nisan itibariyle bazı havalimanlarında mevcut pass ve ced bilet hakkıyla jump seat uçmak için başvuran Teknik A.Ş. çalışanlarına TGS yetkilileri tarafından olumsuz geri bildirimler yapılmaya başlandı.

Uygulamada Çifte Standart

Normal şartlarda, mevcut pass ve ced bilet kullanım prosedürü yönetmeliğine göre tüm THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. personeli ve yakınları sicil sıralamasına göre ve uçağın müsaitliğine göre uçuş yapabiliyorken, son dönemde farklı uygulamalar nedeniyle sorunlar yaşandı. Jump seat koltukları için kaptanın onayı ile yine aynı sıralamaya göre personele sunulan uçuş hakkının; 1 Nisan itibariyle yalnızca THY A.O. personelinin faydalanabileceği ve artık Teknik A.Ş. personelinin jump seat uçma hakkından yararlanamayacağı belirtildi.

Çalışanlar Tepkili

Bu durum karşısında yaşadığı haksızlık ve uğradığı ikinci sınıf muamele ile derinden sarsılan THY Teknik A.Ş. çalışanları, yetkililerin duruma acilen müdahale ederek çözüm üretmesini bekliyor. Çalışanlar, yaşadıkları çifte standart ve uğradıkları ayrımcılıkla ilgili yetkililere attıkları şikayet maillerine, Anonim Ortaklık Yer İşletme Başkanlığı’nın yaptığı duyurulara istinaden aldıkları geri dönüşlerde, “boş ekip koltuklarının uçuşta kullanımında lokasyonlar arasında farklı uygulamalar yaşandığını gelen geri bildirimler doğrultusunda öğrendiklerini” ve ilgili duyuruda “ortaklık bünyesinde görev yapan çalışan ve ced hakkı bulunan diğer firma çalışanları” ifadelerine dayanarak, sistemde şirket bilgisi “THY A.O.” olmayan “THY Teknik” gözüken çalışanların bazı yer görevlileri tarafından iştirak şirket olarak diğer firma statüsünde yorumlandığını öğrendiklerini belirtti.

Ayrıca bu konuda yaşanan aksaklık ve yapılan duyurularla ilgili yanlış ve farklı yoruma mahal verilmeyecek şekilde yeniden revize edilmesi için talebin oluşturulduğu’’ yönünde geri dönüşler yapılıyormuş.

Yıllarca tamir ve bakımını yaptıkları uçaklara aileleri ile çifte standart nedeniyle binemeyen Teknik A.Ş. çalışanları, durumdan dolayı çok üzgün. Uçuş sırasında THY A.O. yakınlarına bile öncelik tanınmasına büyük tepki veren çalışanlar, TGS yönetimine bu konuda gerekli bilgilendirmenin yapılmasını bekliyor. Teknik A.Ş. ve TGS çalışanlarını karşı karşıya getiren bu uygulamaya bir an önce son verilerek, bayram dönüşünde aynı sorunların yaşanmaması için konuya acil olarak müdahale edilmesi bekleniyor.

© Özel Haber / AirlineHaber.com

Exit mobile version